KERKELIJK NIEUWS

Weiteveen en Nieuw Schoonebeek herdenken 1e steenlegging RK Kerk Weitveen

NIEUW SCHOONEBEEK/WEITEVEEN – Tussen de 80 en 100 deelnemers vertrokken zondagavond om precies 18.00 uur vanaf de RK Kerk in Nieuw Schoonebeek in een fakkeltocht naar de R.K. Kerk in Weiteveen. Nadat pastor Wielens de deelnemers en fakkels had gewijd, arriveerde de groep ruim drie kwartier later bij de RK Kerk in Weiteveen.
Reageer!

Open Nationale Vogelshow in Nieuw-Amsterdam succesvol.

NIEUW AMSTERDAM – Afgelopen vrijdag is weer officieel het tentoonstellingsseizoen van Drenthe van start gegaan in Nieuw-Amsterdam met een Open Nationale Vogelshow. De organisatie was voor de 2e keer weer in vertrouwde handen van vogelvereniging Ons Genoegen Nieuw- Amsterdam/Veenoord e.o.
Reageer!

Wintertijduurtje met sport gevuld voor goed doel

EMMEN - Afgelopen zaterdagnacht stond Fysiotherapie Scheperpark geheel in het teken van de landelijke actie “de WintertijdChallenge” van Spieren voor Spieren. Hierbij hebben 14 actieve deelnemers, tijdens het wintertijduurtje van 02.00 tot 03.00 uur, zich van hun sportieve kant laten zien. Iedere deelnemer kon zijn/haar prestatie laten sponsoren om geld op te halen voor dit goede doel.
Reageer!

Jacoba Wolters–Hars 100 jaar

EMMEN - Het was woensdagmorgen een komen en gaan in het appartement van Jacoba Wolters Hars in woon-, zorg- en welzijnscomplex Meerstede in Emmermeer. Coba, zoals haar roepnaam is, werd 100 jaar geleden geboren als dochter van de bekende bakker Hars in Klazienaveen Noord. In haar jonge leeftijd volgde zij een opleiding tot coupeuse/naaister.
Reageer!

Muzikale workshops rondom Marialiederen en het Sanctus in Emmeloord

EMMEN - Op zaterdag 6 oktober 2018 zal in Emmeloord in de H. Michaelkerk door de SGGL (Diocesane commissie Sint Gregorius in het Bisdom Groningen-Leeuwarden, voorheen NSGV) een muzikale bijeenkomst georganiseerd worden rondom Marialiederen (de liefde gaf haar vele namen en mede daardoor ook vele liederen) en het Sanctus (onderdeel van de Vaste Gezangen tijdens een Eucharistieviering).
Reageer!

Hulpbisschop Woorts bij bedevaart Barger-Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Hulpbisschop Herman Woorts van het Aartsbisdom Utrecht is dit jaar hoofdcelebrant bij de Gerardus Majella bedevaart in Barger-Oosterveld. Woorts is onder andere bisschop-referent voor bedevaarten. De bedevaart vindt plaats op zondag 24 juni, aanvang 10.30 uur, waarbij ook de geboorte van Johannes de Doper gevierd wordt. Daarom is het thema van de viering: H. Johannes de Voorloper, H. Gerardus de voorspreker.
Reageer!

Frans Wielens 25 jaar diaken

BARGER OOSTERVELD - De in Barger Oosterveld wonende Frans Wielens vierde afgelopen zondag zijn 25-jarige jubileum als diaken. Dat feest vond plaats in de H. Willibrordeuskerk in Coevorden. Wielens is werkzaam in de Emanuelparochie Zuid-Oost-Drenthe die bestaat uit de parochies Weiteveen, Nieuw Schoonebeek, Schoonebeek, Coevorden en Steenwijksmoer. Na een speciale eucharistieviering in een overvolle kerk werd Frans Wielens bedolven onder complimenten en veel cadeaus als waardering voor de wijze waarop hij zijn werk doet.
Reageer!

Kunst in het Leger des Heils

EMMEN - Als je aan het Leger des heils denkt, dan denk je aan oude kleding,meubelen,daklozen, Brassmuziek en de kerstpot. Het Leger des Heils heeft nog meer. We zijn een geloofsgemeenschap, die woord en daad aan elkaar koppelt. We hebben dus open Jeugdwerk en ook veel kunstzinnige dingen, die wij iedereen graag willen laten zien.
Reageer!

Veel belangstelling voor EmmercomPassion

EMMER COMPASCUUM – Zondagavond werd in Emmer Compascuum weer de jaarlijkse EmmercomPassion. Een eigentijdse kopie van de Mattheus Passion trok ook nu weer veel belangstelling. Voorafgaande aan EmmercomPassion in de St. Willhades kerk te Emmer Compascuum werd het grote verlichte kruis in een processie vanaf de Baptistengemeente Kanaal A nz 190 met een tussenstop bij de Protestantse kerk aan de Runde naar de Katholieke kerk.
Reageer!

Paasvuur op bij de ijsbaan in Weiteveen

WEITEVEEN – Er wordt op dit moment alweer druk gebouwd met het paasvuur. De ijsvereniging De Doorlopers die bekend waren met het organiseren van het Firljeppen hebben een ander weg ingeslagen. De Fierljepschans is inmiddels gesloopt en is er gekozen voor een paasvuur. De bewoners van Weiteveen en dorpen er omheen hebben al heel veel snoeihout naar de ijsbaan gebracht.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda