KUNST

Kunst in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Mensen zijn op verschillende manieren en om verschillende redenen creatief bezig. Vaak is het een uitlaatklep voor mensen die druk bezig zijn of willen graag iets om handen hebben om hun vrije tijd in te delen. Deze mensen kunnen op hun eigen manier de meest mooie dingen maken. Vaak gebeurd dit binnenshuis in een kelder of op zolder en is er bijna niemand die deze prachtige kunstwerken te zien krijgt.
Reageer!

Into Nature ontvangt belangrijke bijdrage van het Mondriaan Fonds

EMMEN - Het programma Talentvolle Kunstenaars krijgt in 2023 volop vorm. Into Nature ontvangt € 25.000 van het Mondriaan Fonds voor een doorlopend programma in 2023 met talentvolle kunstenaars uit de noordelijke provincies. Into Nature is trots op deze toekenning, waarmee de reeds gemaakte plannen optimaal gerealiseerd kunnen worden.
Reageer!

Esdal College onthult grootste zelfportret Vincent van Gogh

EMMEN – De eersteklassers van alle locaties van het Esdal College hebben de afgelopen tijd op een ultieme manier kennisgemaakt met Vincent van Gogh. Elke leerling schilderde een onderdeel van het zelfportret van Vincent van Gogh. Op woensdag 15 juni komen alle onderdelen bij elkaar te liggen op het Raadhuisplein in Emmen, zodat er een gigantisch portret ontstaat.
Reageer!

Willem Vos exposeert voor het eerst

WDWINGELOO - Artiest Willem Vos uit Dwingeloo exposeert voor het eerst zijn eigen kunstwerken en werken in opdracht. Deze primeur vindt plaats op Vaderdag 2022, tijdens de ART-FAIR De Prinsenhoeve in Oude Wetering.
Reageer!

Bezoek de bijzondere kunstexpositie VRIJHEID

VEENOORD - Op zaterdag 20 november wordt de bijzondere kunstexpositie Vrijheid in Nieuw Amsterdam Veenoord geopend. Dit is een speciale expositie over Vrijheid, in de breedste zin van het woord, waaraan zeventien (plaatselijke) kunstenaars hun kunstbijdrage leveren.
Reageer!

De positie van culturele zzp’ers is precair

ASSEN - Kunstenaars stoppen niet; maar de positie van veel culturele zzpâers is wel precair,?schrijven Joop de Jong (Rijksuniversiteit Maastricht) en Johan Koolsteeg (Rijksuniversiteit Groningen) in het recente onderzoek naar de beroepspraktijk van zelfstandige kunstdocenten en artistiek begeleiders in Drenthe en Limburg. Centraal in dit onderzoek staan kunstenaars die als zzper werken in het cultuuronderwijs en de amateurkunst. LKCA, Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Kunst & Cultuur en Boekmanstichting gaven opdracht voor dit onderzoek.
Reageer!

Into Nature nog te zien t/m 24 oktober

EMMEN - De laatste dagen van Into Nature 2021 zijn aangebroken. Bezoekers kunnen nog t/m zondag 24 oktober wandelend of fietsend op kunstexpeditie in het Bargerveen bij Emmen. Op de verschillende routes zijn spectaculaire kunstwerken te vinden van internationale topkunstenaars.
Reageer!

Drentse verleden gepakt in een kunstvorm

VRIES - Hoe kijkt een beeldend kunstenaar naar het mysterie rond de 153 kindergraven in de Bonifatiuskerk in Vries? Hoe wordt het leven van prostituee Clari Lambert uit Hoogeveen vertaalt naar het toneel? En hoe klinkt de commandoactie â??operatie Amherstâ?? uit 1945 in een lied? Het project Wroeten bood verschillende kunstenaars de afgelopen maanden de kans om een stukje Drentse geschiedenis op een creatieve wijze te vertalen naar het nu. Op 10 juli worden in dâ??Olde Karke in Echten de resultaten getoond.
Reageer!

Laatste ronde popvoucher Drenthe

ASSEN - Drentse poptalenten in de leeftijd van 12 tot en met 27 jaar kunnen nog tot 31 augustus een beroep doen op de Voucherregeling Poptalent van de provincie Drenthe. Doel van de regeling is om jongeren meer mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen in de popcultuur. Via de regeling kan een financiele bijdrage worden aangevraagd van 500 euro voor het volgen van workshops als songwriting of producen. Ook is het mogelijk met het geldbedrag een professionele studio-opname of videoclip te maken. De regeling verdwijnt na twee jaar.
Reageer!

Tussen-tijd; kunstenaars reageren op coronatijd

EMMEN - De coronacrisis raakt ons allemaal. De maatregelen van de overheid dwingen ons thuis te blijven en onze sociale contacten te beperken. Hoe ervaren kunstenaars deze coronatijd? Stichting Kunst & Cultuur heeft een aantal Drentse kunstenaars gevraagd te reageren op deze tussen-tijd; de tijd tussen hoe het was en hoe het straks zal zijn als de maatregelen versoepeld worden. De kunstenaars presenteren vanuit hun eigen discipline een beeld, gedicht of lied. De resultaten worden online gedeeld door de kunstorganisatie.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda