Boomstra goed op weg tijdens EK Dammen

EMMEN - De eerste helft van het Europees jeugdkampioenschap dammen in Beilen hebben de Drentse deelnemers goed doorstaan. De stand van zaken, na de vijfde ronde dinsdagmorgen, is volgens Herm Jan Brascamp van damclub Hijken DTC, als volgt. "Roel Boomstra uit Emmen is favoriet in de categorie tot en met 16 jaar. Hij werd dit jaar (volgens verwachting) kampioen van Nederland bij de junioren en tweede bij het algemene Nederlandse kampioenschap. Zijn tegenstanders op het EK in Beilen treden hem geharnast tegemoet, met als resultaat drie remises in ronden 3, 4 en 5. Zijn laatste partij tegen de verrassend goed spelende Fransman Kevin Machtelinck eindigde in een remise. Boomstra en Machtelinck staan daarmee gedeeld derde op ??n puntje van de twee leiders.?

Bart Westerveld (Assen) heeft het bij de jongens tot en met tien jaar moeilijk tegen jongens die vaak net een beetje meer ervaring hebben. Hij staat nu op een overwinning en een remise uit vijf partijen.” “In dezelfde groep damt Rik Waterink uit Zuidwolde al een jaartje langer. Rik gaat er altijd flink tegenaan, hij is geen remiseman. Hij wint en verliest om en om.”

“Zainal Palmans uit Hoogeveen staat hoog bij de oudsten. Dinsdag trof hij de grote favoriet Andrei Tolchykau uit Wit Rusland, vorig jaar al Europees en wereldkampioen. Het werd een prima remise, waarmee Zainal op zeven uit vijf kwam, een punt achter Tolchykau.”

“Wouter Sipma en Rik Smit (Hijken) doen mee bij de jongens tot en met 16 jaar. Wouter strijdt om de topplaatsen. De overwinning van dinsdagmorgen bracht hem op een gedeelde derde plaats met zeven uit vijf. Rik doet het geweldig. Hij bleef net op remise steken en staat nu op vijf uit vijf.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda