Boomstra op kop na vierde ronde NK dammen

EMMEN - Roel Boomstra uit Emmen trof vandaag een voortvarende Cor van Dusseldorp. Die nam op de 12e zet met een 2 om 2 naar 28 de aanval over. Het bedenken van een tegenplan was lastig. Van Dusseldorp probeerde ook de andere vleugel te controleren en bleef (afgaande op Boomstra?s lichaamstaal, die achteraf toegaf dat hij de partij niet volledig onder controle had) op winst hopen. Toen hij zag dat hij niet achter 24 mocht lopen, was het te laat. De reddende dam was niet reddend.

Martin Dolfing ontsnapte tegen Kees Thijssen. In een stand waar Thijssen het centrum vrijwel beheerste overzag deze een winnende doorstoot naar veld 33. Een zet later had Dolfing het gevaar bezworen. Pim Meurs nam een stevig centrum tegen Jasper Lemmen, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op eindigde met remisdie. Sven Winkels stand leek moeilijk met een zware rechte vleugel tegen Pieter Steijlen maar het bleek genoeg voor remise.

Auke Scholma en Alexander Baljakin speelden een klassieke partij die in evenwicht bleef. In de strijd tussen Ron Heusdens en Boudewijn Derkx  hadden beide spelers na 48 zetten een dam en zes schijven. Heusdens leek zichzelf in de weg te staan, maar met een schijfoffer baande hij zich een weg naar een tweede dam. Toen Derkx op de 54e zet geen eieren voor zijn geld koos, werden zijn schijven geleidelijk opgepeuzeld en na 85 zetten gaf hij op.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda