Dames Huyser E&O stellen zwaar teleur

EMMEN - De dames van Huyser E&O hebben zich donderdag van hun slechtste kant laten zien door in eigen huis met 25 ? 29 te verliezen van de Handbalacademie..Vanaf het eerste fluitsignaal van het arbitrale duo Jonker/ vd Zande oogde het spel van E&O mat en onzuiver. In de eerste helft ging het duel nog redelijk gelijk op waarbij de Handbalacademie wel met een voorsprong (11 ? 12) de rust in ging.

Na rust zakte E&O volledig door het ijs en kwamen de gasten op een 12 – 18 voorsprong en leek de wedstrijd over en uit. Toch kwam E&O nog terug in de wedstrijd (21 – 22 en 23 – 24). Maar onder aanvoering van Sanne van OIphen pakte de Handbalacademie toch nog vrij eenvoudig de winst in Emmen, 25 – 29.

E&O heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen. Door de nederlaag mist het nu de aansluiting met de subtop en staat nu op een achtste plaats in de ere divisie. Het team van trainer/coach heeft in de uitduels tegen topploegen als SEW en Hellas laten zien dat het best tot veel in staat is. Maar even zoveel keren laat de ploeg zien dat een ‘over mijn lijk’ mentaliteit bij een groot deel van de selectie ontbreekt.

Het was donderdagavond dan ook pijnlijk om te zien dat juist speelsters die normaal gesproken uitkomen in dames 2 (Anke Weggemans en Floor Pots) wel de juiste agressie toonden.

Ook keepster Tess Wester speelde ondank de nederlaag met 18 stops een prima wedstrijd.

Woensdag reizen de dames af naar Kroatië waar op vrijdag en zaterdag twee Europacup ontmoetingen wachten met  RK Lokomotiva Zagreb, een ploeg die absoluut tot de kanshebbers behoort voor het winnen van de ‘Cup Winners Cup’. De dames zullen dan toch echt met een andere wedstrijdmentaliteit in het veld moeten staan om niet te worden afgeschoten. Na terugkomst in Nederland staat op woensdag 24 november het inhaalduel uit in Panningen tegen Bevo op het programma. Een wedstrijd die E&O absoluut moet winnen om het seizoen niet als een nachtkaars te laten uitgaan.