Pals groep E&O wint moeizaam van HA R&O

EMMEN - Met hangen en wurgen hebben de heren van Pals groep E&O zaterdagavond in eigen huis met 28 ? 26 gewonnen van HA R&O uit Rotterdam. Het was de eerste wedstrijd van E&O na de gevoelige nederlaag uit tegen Hurry Up van twee weken geleden. Met de uitwedstrijd tegen Volendam van volgende week in het vooruit zicht lag de druk in de Ben Kwijt Aren in Emmen duidelijk bij de thuisploeg. Om niet af te haken moest er gewonnen worden. Dat leek de ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk in het begin nog redelijk gemakkelijk af te gaan, 5 ? 2.

Maar HA R&O was niet van plan zich zo maar naar de slachtbank te laten leiden. De Rotterdammers gingen, onder leiding van een ontketende Kevin Kersten, er op en er over, 9 – 12. Bij de thuisploeg nam het zelfvertrouwen met de minuut af met als gevolg dat er weer (te)veel op het bordje van Erik Huizing kwam te liggen. E&O krabbelde nog wel terug maar kon niet voorkomen dat de gasten met een 12 – 14 voorsprong de rust in gingen.

Net als in de eerste helft begon E&O sterk. De achterstand bij rust werd omgebogen naar een 21 – 17 voorsprong. Maar ook nu gaf E&O het initiatief weer volledig uit handen (21 – 21) en ging het duel verder gelijk op tot 26 – 26. Toch was het E&O dat in de slotfase de winst greep, 28 – 26.

Na afloop terecht blijde gezichten bij de formatie uit Emmen. Al beseft iedereen wel dat het lek nog lang niet boven is. Wanneer E&O dit jaar in de competitie nog een rol van betekenis wil gaan spelen zullen meer spelers hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Topscoorder en beste man aan de kant van Pals groep E&O was natuurlijk Erik Huizing, hij scoorde 12 keer. Bij HA R&O was Kevin Kersten het meest succesvol met 9 treffers.