Voorbereidingstoernooi EK <19 in Leek

OOSTERBEEK ? Eerder deze week werd bekend dat Leek ??n van de vijf speelsteden is tijdens het EK dames <19 in augustus 2011. In april spelen de Nederlandse handbaltalenten een voorbereidingstoernooi in Leek. Tegenstanders tijdens dit zeer ster bezette toernooi zijn Rusland, Noorwegen en het seniorenteam van China. Het toernooi wordt gespeeld van 26 t/m 28 april. ?Dit toernooi is echt de start van ons voorbereidingsprogramma op weg naar augustus?, zegt bondscoach Monique Tijsterman. ?Hoewel we altijd willen winnen, gaan we dit toernooi vooral gebruiken om veel uit te proberen. Ik laat zoveel mogelijk speelsters spelen om te zien hoe iedereen er voor staat. Tijdens het toernooi zullen zo?n 21 speelsters de uitdaging aangaan om uiteindelijk een plekje te veroveren in het team voor het EK <19.?

De tegenstanders tijdens het toernooi zijn niet de minste. Tijsterman: “Noorwegen is vorig jaar op het WK <18 natuurlijk tweede geworden en de senioren hebben in december nog het EK gewonnen. Een echt topland dus. En ook Rusland draait altijd goed mee in de top. Van China weten we minder. Zij zijn bezig met het opbouwen van een nieuw team, dus het zal een relatief jong seniorenteam zijn. Met deze tegenstanders denk ik zeker dat het een mooi toernooi gaat worden!”

Leek is erg blij met de komst van het EK <19 naar de gemeente, maar zeker ook met dit voorbereidingstoernooi. “Het is fantastisch dit evenement te mogen organiseren, waarbij ik het concept van de koppeling tussen top- en breedtesport ten zeerste waardeer. Want het gaat ons niet alleen om die tophandbalwedstrijden, ook de breedtesport moet optimaal kunnen meeliften op dit evenement”, zei burgemeester Hoekstra eerder deze week toen Leek als speelstad werd bekendgemaakt.

“Dat is ook precies de bedoeling van het EK <19, maar ook van het voorbereidingstoernooi”, aldus Ben Spaai, toernooidirecteur EK 2011/2012. “We willen de speelsteden in de voorbereiding al zoveel mogelijk betrekken en dit toernooi is natuurlijk een prachtige gelegenheid om het komende EK en de sport in deze omgeving te promoten. Daarnaast hebben we voor Leek gekozen vanwege de uitstekende faciliteiten. Die bieden ook uitgebreid mogelijkheden om activiteiten rondom dit toernooi te organiseren en dus de breedtesport te betrekken. Zo gaan we rondom het voorbereidingstoernooi bijvoorbeeld clinics organiseren. Ik ben erg blij met Leek als speelstad. De gemeente heeft ons met veel enthousiasme ontvangen en het belooft een mooi toernooi te worden in april en straks in augustus!”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda