Judoka Rick Nieters Fries kampioen

STIENS - Rick Nieters is in Stiens winnaar geworden van de Friese Masters in de klasse tot 81 kg. De judoka uit Klazienaveen verkeert momenteel in uitstekende vorm. Dat liet hij dan ook duidelijk zien in Friesland. Dennis Puttkammer uit Den Haag, Lars van der Til uit Veendam en Martijn Oolman uit Deventer hadden geen verweer tegen de judoka van Vos. Robert van der Wal uit Friesland wist het Nieters nog lastig te maken en kwam zelfs op voorsprong. Met een prima uitgevoerde kombinatietechniek en daarmee ippon wist Nieters de halve finale te winnen. De finale werd met ippon in 15 seconden beslist.

Er waren nog meer uitstekende resultaten.

* Vera Oosterhuis werd kampioen in de klasse tot 52 kg. Alleen Natasja Ausma uit Gorredijk kon het Oosterhuis nog lastig maken. Een muurvaste houdgreep in de finale tegen Ausma leverde haar de overwinning op.

* Denise van Wieren won de finale van Victoria Minsberg uit Bremen. Met een fraai uitgevoerde heuptechniek behaalde zij de titel.

* In de jongste klasse kwam Naomi Kuhl tot een knappe 3e plaats.