Multi Nations Judokampioenschappen

HASTINGS (ENG) - Op zaterdag 15 mei was het dan zover. In het plaatsje Hastings (Engeland) werden de Multi Nations (MN) van de IBF gehouden met deelnemers uit diverse landen. Judovereniging Uki-Waza had 10 deelnemers geselecteerd om aan de MN deel te nemen.

Hiervan wisten 7 deel­ne­mers een medaille te behalen. Een geweldig resultaat! Voor veel deelnemers was dit de eerste keer dat ze naar het buitenland gingen voor hun judowedstrijd. Alle judoka’s zitten in de selectiegroep van Uki-Waza, onder leiding van Renate Jagt. De judoka’s van Judovere­ni­ging Uki-Waza trainen iedere dinsdag- en donderdag­avond van 18:00 tot 21:00 uur in ’t Trefpunt in Zandpol. De judoka’s komen voornamelijk uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Schoonebeek, Parc Sandur en Erica. De selectiegroep traint op de woensdagavonden.

 

 

Jurrien Kugel wist 2 x een Ippon (hoogste puntenaantal) te scoren. In de finale kwam hij uit tegen een Engelse judoka en wist deze partij wederom te winnen met een Uki Goshi. Dit betekende voor hem een gouden plak.

 

Roan de Munnik wist in de finale partij te winnen met een O Soto Guruma en verdiende  daarmee het goud.

 

 

Jaimy Gebbeken had het moeilijk in de finale en verloor zijn laatste wedstrijd. Toch kreeg hij een welverdiende zilveren plak. De volgende judoka’s vielen in de prijzen: 1e prijs Jurrien Kugel, Roan de Munnik en Delano van Sleen. 2e prijs Jaimy Gebbeken en Jennifer Vinke, 3e prijs Maarten Hofman en Joyce Doornbos. De judoka’s Linsey Wesselink, Jarno Helmantel en Germar Buter deden hun uiterste best, maar vielen net buiten de prijzen. Al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda