Erica 86 ruim langs Seta

ERICA - Zaterdag stond er een heus ‘6 punten duel’ op het programma in de 5e klasse F. Met een totaal van 6 punten had Seta de 10e plaats in bezit, waar de thuisploeg met een score van 4 punten nog een plaatsje onder stond.

Kortom: het was voor beide ploegen noodzakelijk om de 3 punten te pakken om daarmee verder afstand te nemen van de laatste plaats en om weer omhoog te kunnen kijken. Vorige week werd er nog met 3-0 verloren bij Tiendeveen. Maar toch werd uit deze wedstrijd veel vertrouwen opgedaan. Vooral in defensief opzicht stond de ploeg goed. Daardoor werd er met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Seta uitgekeken.

De wedstrijd kende een zenuwachtig begin, beide ploegen voetbalden vooral met de gedachte om niet te verliezen. Na een kwartier zonder noemenswaardige kansen pakte Erica 86 het initiatief. Eerst strandde Wesley Wessels -na een goede aanval- op de keeper waarbij de rebound niet goed door Dennis Bults werd ingeschoten.

Enkele minuten later gaf diezelfde Wessels na een lange rush een voorzet die net te scherp was. Even later was het wel raak: Dennis Bults werd de diepte ingestuurd en tussen twee man in, lukte het hem om de bal binnen te schieten. Na deze treffer ging Erica door met aanvallen en uit een van deze aanvallen kreeg Bouke Witvoet de mogelijkheid om de bal vanaf 5 meter binnen te schieten, maar een verdediger wist de bal te blokken.

De bal kwam hierbij in de voeten van Wesley Wessels die knap vanaf de achterlijn wist te scoren. 10 minuten voor rust werd het zelfs 3-0 door een afstandsschot van Bouke Witvoet. Vlak voor de thee kreeg Seta nog een levensgrote mogelijkheid, maar de spits schoot oog in oog met keeper Niek Saaltink te slap in. Zo werden de kleedkamers opgezocht met een 3-0 tussenstand.

Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld. Seta was feller op de bal en Erica 86 leunde te veel op de opgebouwde voorsprong. Dit betaalde zich voor Seta terug met een doelpunt ongeveer 10 minuten na rust: na wat onduidelijk over een ingooi stond de defensie van Erica niet helemaal goed waardoor de spits van Seta alleen op keeper Saaltink af kon gaan en beheerst scoorde.

Door dit doelpunt werd Erica wakker geschud en werden de mouwen opgestroopt. Er werd weer veel strijd geleverd en er werden mooie aanvallen opgezet. Uit een van deze aanvallen werd het verschil weer drie doelpunten. Na goed doorzetten van invaller Michel de Vries kwam Niels Lammerts alleen voor de keeper te staan en hij verzilverde deze kans onberispelijk.

Hierdoor was het verzet van Seta gebroken en leek de overwinning binnen voor de mannen van Erica 86. Een kwartier voor tijd werd de eindstand bereikt. Debutant Vincent Westerkamp veroverde de bal en zette Dennis Bults aan het werk. Die haalde de achterlijn om daarna de bal goed terug te leggen.

Uit deze pass wist Erwin Kupers de 5-1 in de verre hoek binnen te schieten. Aan het eind van de wedstrijd kreeg Tim Sijbom nog een enorme kans om de score verder uit te breiden, maar hij stuitte helaas op de keeper.

Met deze 5-1 overwinning stijgt de jonge ploeg van Erica 86 een plaats op de ranglijst, ten koste van Seta. Volgende week staat de uitwedstrijd met Veendam 1894 op het programma, een wedstrijd waar met veel vertrouwen naar uitgekeken wordt.