Dubbele ontmoeting tussen Weiteveense Boys en DSC ’65, eindigt in het voordeel van DSC ‘65

DALERVEEN - Afgelopen donderdag speelde Weiteveen in Dalerveen verdienstelijk gelijk tegen DSC. Men kwam door een onoplettendheid op 1-0 achter, in de tweede helft werd dit in een tijdsbestek van minder dan 5 minuten recht getrokken. Eerst was het Roudy Steffens die een penalty verzilverde en even later scoorde Roy Imming de 1-2. Vanaf de aftrap ging het echter mis en wist DSC betrekkelijk eenvoudig de 2-2 te maken. Er waren nog enkele spannende momenten, maar gescoord werd er niet meer. Voor de neutrale toeschouwer was het een mooie wedstrijd om te zien.

Afgelopen zondag kwam DSC op bezoek in Weiteveen, vooraf werd er gerekend op een overwinning. Dit omdat Weiteveen afgelopen donderdag moest aantreden zonder Tim Steffens en Peter Menke, normaliter basisspelers. Het werd echter nooit een wedstrijd, Weiteveen speelde erg mak en kwam geen moment in de wedstrijd. Hoogtepunten vielen in de eerste dan ook niet te noteren.

De tweede helft verwacht je dan in ieder geval meer strijd en inzet, maar de wedstrijd kabbelde voort richting het eindsignaal. Weiteveen kreeg nog wel wat mogelijkheden om te scoren, maar wist deze niet te verzilveren. Aan de andere kant was DSC ook een paar keer dichtbij een doelpunt. Zodoende leek het een bloedeloze 0-0 te gaan worden, tot 5 minuten voor tijd. DSC weet uit het niets 0-1 te maken en dompelt zo Weiteveen in rouw. Niet veel later word het toch 1-1, Peter Menke benut een strafschop. Wat er vervolgens gebeurt, mag niet gebeuren, want DSC scoort ver in de blessuretijd alsnog de winnende goal en gaat zodoende met de volle buit naar huis.

Als later de overige uitslagen binnendruppelen, wordt duidelijk dat Weiteveen een goede slag had kunnen slaan. Helaas heeft men dit nagelaten en zal het zodoende tot de laatste wedstrijd moeten strijden voor lijfsbehoud. Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen Eext, drie punten daar is een absolute must!