Zwartemeer verzuimt te winnen van Noordster

KLAZIENAVEEN - Noordster heeft al de 2e periode gewonnen en was naar Klazienaveen gekomen om haar sportieve plicht te doen. Zwartemeer heeft de punten hard nodig en trok dan ook ten strijde om een overwinning binnen te slepen.

De wil was er wel maar de uitvoering was van beide kanten zeer matig. Noordster werd nauwelijks gevaarlijk, kreeg een paar spaarzame kansjes maar ging daar slordig mee om. De betere kansen waren voor Zwartemeer maar de afwerking voor het doel was grotendeels ongevaarlijk. In de eerste helft schoot Bas de Jonge alleen voor de keeper over en kon de keeper van Noordster een vrije bal van Bas de Vries via de deklat overtikken. In de tweede helft verscheen Zwartemeer meerdere keren voor het doel van Kenny Koning, de keeper van Noordster, maar veelal waren de schoten veel te zwak om hem te verontrusten.

Op een strak schot van Maurice Heine moest hij wel serieus handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Het bleef echter bij een uitslag van 0-0. Zwartemeer zag daardoor de achterstand op directe concurrent Actief toenemen tot 5 punten, eigenlijk 6 als je het doelsaldo meetelt. Met nog drie wedstrijden te gaan zal Zwartemeer moeten gaan voor de laatste strohalm te beginnen bij een overwinning uit bij Helpman a.s. zondag.