SVBC vergeet het af te maken tegen Alteveer.

BARGER COMPASCUUM - Door de mooiste kansen om zeep te helpen kwam de ploeg uit Barger- Compascuum niet verder dan een 1-1 in en tegen Alteveer. Met de rust had SVBC zeker met 4-0 voor moeten staan. Vanaf het begin had SVBC een overwicht tegen Alteveer. Het drukte Alteveer terug en kreeg enkele 100% kansen om de score te openen.

De spitsen van SVBC hadden echter niet de rust om deze te verzilveren. Zo knalde Ruben Harms op de paal en in het zijnet, Davey Geerts was te besluiteloos toen hij alleen op de Alteveer doelman afging en wist Berry Hummel een goed gelegde breedtebal van Ruben Harms niet achter de doelman te krijgen.

Het was dan ook geen toeval dat juist een verdediger de score moest openen voor SVBC. Een goed genomen corner van Davey Geerts werd door voorstopper Martijn Jalving prima binnen geknikt: 0-1. Tot dat moment had Alteveer zich nog geen enkele kans weten te scheppen. Toch kwam het vlak voor rust op 1-1. Middenvelder Broesder kon een hoekschop van links ongehinderd binnen koppen: 1-1.

Na de rust een sterker Alteveer. Het spel golfde nu op een neer. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden om te scoren . Zo verscheen Davey Geerts vrij voor de keeper maar wist de doelman niet te passeren. Ook aanvoerder Robin Hartmann kreeg nog een dot van een kans maar ook hij knalde de bal over het doel in plaats van tussen de palen. Ook spits Roy de Wijk van Alteveer was nog enkele malen gevaarlijk maar ook hij wist niet te scoren. Zo werd de eindstand 1-1 en blijft het voor SVBC spannend om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zondag speelt SVBC uit tegen Weerdinge dat zich vandaag definitief veilig speelde.