Sweel en Bargeres blijven in de race voor de nacompetitie

ZWEELOO - Bargeres en Sweel deelden de punten en blijven daardoor in de race voor de nacompetitie. Bargeres had in het begin van de tweede helft de wedstrijd niet meer onder controle en was anders met 3 punten van het veld gestapt in Zweeloo. Vooral in de eerste 30 minuten had Bargeres volop kansen om de wedstrijd in het slot te gooien en de 1 â

Sweel startte zeer nerveus aan de wedstrijd en het veldoverwicht van Bargeres werd maar magertjes beloond met de 1 – 0 van Hidde Rog in de 13de minuut. In het laatste deel van de eerste helft kwam de ploeg uit Zweeloo beter in het spel en deze trend werd in het begin van de tweede helft voortgezet. Een fase waarin Bargeres de controle over de wedstrijd verloor en het verloor in de strijd. Het resulteerde in korte tijd in een 2 – 1 voorsprong voor Sweel met doelpunten van Arjan Kalsbeek en Jorn Stadman. Even leek het erop dat Bargeres onder de druk bezweek maar uiteindelijk pakten de gasten uit Emmen ook de strijd bijl op en werd het een waar gevecht waarin Bargeres in de slotfase nog terug kwam op 2 – 2. Uiteindelijk konden beide ploegen vrede hebben met het gelijke spel en blijft de mogelijkheid van nacompetitie voor beide ploegen open.

Bargeres startte sterk in de beginfase van de eerste helft en Sweel was zeer nerveus. Het was de fase waarin Bargeres de wedstrijd al naar zich toe had moeten trekken. Een kopbal van Rob Stiekema uit een corner ging net naast. Een voorzet van Jorrit Visser werd even daarna verlengd door Gilles Jan Kalter en fraai ingeschoten in de uiterste rechterhoek door Hidde Rog, 1 – 0. Bargeres leek over Sweel heen te gaan maar achtereenvolgens strandde Jorrit Visser op keeper Jesper Reuvers en een kopbal van Gilles Jan Kalter werd van de lijn gehaald. Sweel kon maar moeilijk tot kansen komen en de eerste kans kwam pas op slag van rust. Een corner van Jorn Stadman kon vrij worden ingekopt door Arjan Kalsbeek maar het vizier van de spits stond nog niet op scherp en hij kopte naast het doel.

In de tweede helft begon Sweel een waar offensief en waren de rollen voor de eerste 20 minuten omgekeerd. Bargeres leek nerveus de 1 – 0 tussenstand te koesteren en leed meer balverlies en de druk op het middenveld ebde weg. Een voorzet van Martijn van der Veen kon vrij worden ingeschoten door Wilfred Kuipers maar zijn inzet was te zacht en eindigde in de handen van Bargeres keeper Melvin de Vroet. In de 55ste minuut was het wel raak. Een vrije trap van Jorn Stadman werd doorgekopt door Wilfred Kuipers en Arjan Kalsbeek kon oog in oog met keeper Melvin de Vroet de gelijkmaker binnen schieten, 1 – 1.

Bargeres werd nerveus en even later passeerde Rob Stiekema bijna zijn eigen doelman met een kopbal na een miscommunicatie. Het was tekenend voor de strijd op dat moment en Sweel rook bloed. In de 59ste minuut mocht Jorn Stadman een vrije trap nemen op ca. 30 meter van het doel van Melvin de Vroet. Stadman krulde de bal fraai over het muurtje en verraste keeper Melvin de Vroet, 2 – 1. Bargeres leek ten onder te gaan onder de druk van Sweel, er was niets meer zichtbaar van het heldhaftig optreden in de eerste helft.

Opmerkelijk genoeg pakte Bargeres de handschoen weer op en keerde de wedstrijd met meer druk van Bargeres op de defensie van Sweel. Een ware strijd onttrok zich met slecht voetbal maar wel met veel spanning. Rob Stiekema was inmiddels naar voren gedirigeerd door trainer Peter Timmer. Een vrije trap van Hidde Rog kon nog net tot corner worden verwerkt. Sweel kreeg ook meer ruimte en de prima ingevallen Ruben Looye kreeg vanaf links steeds meer ruimte. Een voorzet van Looye kon met goed geluk uit de 16 meter worden weggewerkt door Bargeres. Even later leverde de ingevallen linksbuiten een prima pass af aan spits Wouter van der Veen die alleen voor keeper Melvin de Vroet leek te scoren maar de Vroet kon nog een uiterste redding brengen.

Bargeres schroefde de druk verder op de defensie van Sweel op en in de 90ste minuut kwam dan toch nog de terechte 2 – 2. Een voorzet uit een vrije trap van Patrick Schuttrups werd ingekopt door Rob Stiekema. Scheidsrechter Cor Koper uit Lemmer floot een prima wedstrijd en liet nog 10 minuten blessuretijd bijtellen maar ondanks gevaarlijke situaties voor beide doelen bleven de ploegen op gelijke hoogte en zal de beslissing voor de nacompetitie in de komende 2 weken vallen.

Doelpunten: 13. Hidde Rog 0 -1, 55. Arjan Kalsbeek 1 – 1, 60. Jorn Stadman 2 - 1, 90. Rob Stiekema 2 - 2,