Moedig strijdend DSC'65 verliest van beter Schoonebeek

SCHOONEBEEK - Schoonebeek liet zich niet verrassen door het laag geklasseerde DSC'65 en stelde donderdagavond binnen 20 minuten orde op zaken. In de 5e minuut benutte Jesper Swieters een strafschop nadat hij was neergelegd door doelman Dennis Schiphorst-Haalweide, 1-0. In de 17e minuut werkte Ralph Levelink een corner bij de 2e paal binnen, 2-0.

De wedstrijd kantelde daarna tot een gezapig niveau. Er sloop enige verslapping in het Schoonebeekspel en het aantal kansrijke acties werd minder. Edfrin Silvania strandde in de 23 minuut op doelman S-H. Maar DSC'65 bleef gaan voor een beter resultaat. In de 37e minuut schoot Thijs Meppelink een vrije bal in de Schoonebeekmuur.

Na rust kende Schoonebeek weer een nodige lichte opleving, wetende dat een 2-0 stand nog geen garantie is voor een eindzege. In de 60e minuut schoot Mart Berends na een lange solo over en pareerde doelman S-H een harde uithaal van Edfrin Silvania op fraaie wijze. Het spel golfde op en neer, in de 75e minuut zag André Uny zijn inzet tot corner verwerkt. Uit de corner moest doelman Martin Berends tot 2 keer toe alle zeilen bijzetten. Leon Steffens ging in de 78e minuut alleen op doelman S-H af maar wist deze niet te passeren.

Edfrin Silvania zag een hard schot weg gebokst door doelman S-H. DSC'65 perste er nog een slotoffensief uit en deelde enige plaagstoten uit aan de inmiddels door wissels gewijzigde Schoonebeekdefensie. In de 87e minuut viel de schijnbaar bevrijdende treffer aan Schoonebeekzijde. Door goed storen van Jelle Schepers rolde de bal voor de voeten van Niek Huser. Deze haalde vanaf de 16-meterlijn keihard en met succes uit, 3-0. Sander S-H bepaalde de eindstand op 3-1, een doelpunt dat was verdiend als beloning voor de geboden inzet van het dit jaar 50-jarig jubilerend DSC'65.