SVBO verliest bij Nieuw Buinen

NIEUW BUINEN - SVBO heeft vanmiddag de uitwedstrijd bij Nieuw Buinen met ruime cijfers verloren. Na een 2-0 ruststand verloren de geelzwarten met 4-1 tegen de oranjehemden. Door dit verlies is Dieze West, dat vandaag ook wist te winnen, kampioen in de Eerste klasse F. Bij SVBO scoorde Ruben Kaiser uit een kopbal.

Nieuw Buinen begon met een aantal afwezigen die naar de bekerfinale op pad waren. Bij SVBO ontbraken Rene Wolbers en Mark Benes. Beide centrumverdedigers zijn nog te geblesseerd om te spelen. Er stond een aardige wind op het sportpark van Nieuw Buinen die de eerste helft bij SVBO in de rug zat. SVBO was ook in de beginfase de bovenliggende partij en was vaak in balbezit. Toch werd er niet echt een kans gecreerd. Er was een afstandsschot van Wessels, maar die schoot over.

Ook uit een lange uittrap van Ebeltjes werd SVBO gevaarlijk, maar Bolk miste. Balverlies van Heijne leidde tot de eerste kans van Nieuw Buinen. De voorzet werd door Scholtens niet goed weggewerkt, want hij schoot de bal recht voor de voeten van Lukens, die van dichtbij raak schoot. Toch was het SVBO weer dat gevaarlijk was met een schot van afstand van Wielens, maar hij schoot net over. SVBO was wel de gevaarlijkere ploeg, maar de tweede kans van Nieuw Buinen was wederom raak. Over rechts kwam Nieuw Buinen door en de voorzet kwam wederom terecht bij Lukens, die wederom simpel kon binnenschieten en Ebeltjes wederom kansloos liet. 2-0 voor Nieuw Buinen uit twee kansen.

Toen viel Erwin Sikkes uit bij SVBO en kwam Berend Berken in het veld. Berken ging op de rechtsback positie en Jelmer Scholtens moest naar rechtsbuiten. SVBO was dichtbij de aansluitingstreffer met Ruben Kaiser, maar die schoot snoeihard op de paal. Ook een vrije bal van Maarten Wielens werd gepakt door doelman Smit van Nieuw Buinen. Een aanval over rechts via Bolk. De voorzet kwam terecht bij Wielens, maar met een aardig polletje schoot hij echter ruim over.

2-0 was de ruststand en na rust ging SVBO dus op jacht naar de aansluiting. De eerste kans was echter voor Nieuw Buinen, maar de vrije schop van Lukens werd eenvoudig uit de lucht geplukt door Ebeltjes. SVBO vond de aansluitingstreffer uit een hoekschop. De voorzet werd door Ruben Kaiser binnengekopt. 2-1. Daarna kwam Rean Bolk door over links, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door doelman Smit. De rebound werd uit de lucht ingeschoten door Bolk, maar wederom redde doelman Smit van Nieuw Buinen.

Nieuw Buinen zakte wat terug en loerde op de counter. Dat kon ook met twee snelle aanvallers die ook nog technisch goed waren. Uit een van die uitbraken was de buitenspeler van Nieuw Buinen sneller dan Berken en tikte de bal langs Ebeltjes en zo stond het 3-1 en leek het eigenlijk wel beslist te zijn. De 4-1 viel niet veel later uit een hoekschop. Bij de tweede paal stond een speler van Nieuw Buinen helemaal vrij, die gaf voor en van dichtbij werd raak geschoten. 4-1. Een afstandschot van Nieuw Buinen werd nog naast getikt door Lennon Ebeltjes. De wedstrijd was wel gespeeld. Nieuw Buinen deed weinig meer en bij SVBO lukte het gewoonweg niet meer. Na 90 minuten floot scheidsrechter Boringa af en zo dus een ruim verlies voor SVBO.

SVBO was in het begin wel de betere, maar Nieuw Buinen was erg effectief met de kansen. Na de aansluitingstreffer van Kaiser ging SVBO nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar na de 3-1 was het wel gedaan.

Dat betekend dus dat Dieze West kampioen is, maar zij wonnen ook hun wedstrijd en dus zouden zij sowieso kampioen zijn geworden vandaag. Volgende week is de laatste speelronde, dan speelt SVBO thuis tegen VV Dalen. Daarna kan SVBO zich klaarmaken voor de nacompetitie.

SVBO begon met de volgende spelers
Lennon Ebeltjes op doel
Achterin Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Twan Waidijk en Robin Heijne
Op het middenveld Davy Wessels, Martin Bauerhuit en Ruben Kaiser
De voorste 3 waren Maarten Wielens, Erwin Sikkes en Rean Bolk.
De wisselspelers waren Marc Scherpen, Ruben de Munnik, Sam Spaans, Berend Berken en Dylan Wessels.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda