Wat zijn de plannen van de clubs in het zondagvoetbal in de gemeente Emmen

EMMEN - Aanstaande zondag gaat ook het zondagamateurvoetbal van start. Net als in voorgaande jaren is er een voorbeschouwing op de competitie gemaakt. Via deze weg willen wij iedereen op de hoogte brengen van de verwachtingen van de clubs in de zondagafdeling in de gemeente Emmen.

Raymond Beukeveld: ,, WKE kan zeker weer belangrijke rol vervullen”

EMMEN - Bij doelman Raymond Beukeveld staat 20 juni 2009 voor eeuwig in zijn geheugen gegrift. Na enkele bizarre laatste minuten in de finale om het landskampioenschap bij de amateurs tegen Rijnsburgse Boys wist hij in de noodzakelijke strafschoppenserie de 10e strafschop te stoppen. WKE werd algeheel kampioen van Nederland en Raymond Beukeveld de held van de wedstrijd. Daarna vertrok de doelman naar zaterdag topklasse HHC waar hij vier jaar actief was. Raymond: ,,Na twee goede seizoenen ging bij HHC de voorkeur uit naar mijn collega Sander Danes en kreeg ik de laatste twee seizoen weinig speeltijd. Toen ik weer contact met WKE kreeg en daar weer terug kon komen, heb ik dat met beide handen aangegrepen. Het is toch de club waar je een mooie tijd heb gehad en ook altijd op afstand ben blijven volgen. De organisatorische problemen bij de club, maar ook de minder goede prestaties op het veld haalden ook bij mij bepaalde gevoelens naar boven. Uiteindelijk is alles weer goed gekomen en wil ik graag weer een steentje bijdragen om die mindere goed periode in de clubgeschiedenis van WKE snel te doen vergeten. Ik zal wel zelf de concurrentie aan moeten gaan voor een plaats onder de lat met Melvin de Vroet (ex-Bargeres) en de van vv Emmen overgekomen Joost Schrik. Jammer dat er enkele vaste waarden zijn vertrokken, maar ik denk wel dat de technische staf een goede selectie heeft kunnen samenstellen rondom de ervaring van onder anderen Anton Jongsma, Angelo Zimmerman, Erik Eleveld en Kevin Görtz. De oefenduels tegen Jong Twente en vv Emmen bieden veel vertrouwen. De doelstelling bij iedereen is een plaats bij de eerste zeven. Die geeft dan recht op promotie naar de nieuw te vormen 2e divisie. Belangrijk is dat de sfeer van vroeger weer op het sportpark Grote Geert terugkeert en de supporters weer achter de groep gaan staan. Daar zullen wij met elkaar met veel inzet en passie aan moeten werken. Gemakkelijk zal dat niet gaan maar als iedereen fit blijft en onze trainers Paul Weerman en Jannes Wolters wekelijks hun beste spelers kunnen opstellen moet het zeker lukken, “ besluit Raymond Beukeveld

Mark Benes(26) verwacht veel van het aanvallend sterker geworden SVBO

BARGER OOSTERVELD - In de zondag 1
e klasse behoord SVBO elk seizoen tot de toon aangevende ploegen in deze klasse. Ook het afgelopen seizoen gingen de mannen van trainer Rolf Veneboer er vanaf het begin goed in, want een plaats bij de eerste drie moest zeker haalbaar zijn. Het werd een bliksemstart want de eerste periode werd direct met goed voetbal en een 4-0 overwinning op de latere kampioen Dieze West, binnen gehaald. De doelstelling vooraf was dus gehaald en SVBO bleef tot de winterstop bovenin mee doen. Verdediger Mark Benes die in het dagelijkse leven samen met compagnon Oscar Eilering een tegelzetbedrijf runt, vond de tweede helft van de competitie minder goed. ,,Wij kregen te maken met veel blessures bij enkele dragende spelers, ik zelf was ook niet echt fit. Misschien was er ongemerkt met een periode in de tas toch wat gemakzucht in de groep geslopen. In de nacompetitie was Rigtersbleek met een 2-0 en 3-0 winst een maatje te groot voor ons.” De selectie onderging daarna toch enkele mutaties, maar is er niet zwakker op geworden. Erwin Sikkes en Ruben Kaiser hebben besloten om te stoppen en Mike Reuvers (Nieuw Buinen), Patrick Eberhard (vv Emmen) en Edfrin Silvania van Schoonebeek zijn er bij gekomen. Verdedigend was SVBO met aanvoerder Lennon Ebeltjes onder de lat altijd wel stabiel, maar met de nieuwe spelers zoals Mike Reuvers er bij zijn wij aanvallende volgens mij wel een stuk sterker geworden. De lat ligt dan ook hoog bij ons en bij trainer Rolf Veneboer en zijn nieuwe assistent Bart Otten. Dat houdt in dat wij gewoon voor het kampioenschap gaan, maar ook vooral weer gaan genieten van de derby’s tegen vv Emmen en Sc Erica. Samen met Hoogeveen en FVC zijn dat toch ook concurrenten voor de bovenste plaatsen. Wij hebben ons 70-jarig jubileum niet met een kampioenschap kunnen bekronen met een kampioenschap, maar het zou mooi zijn als dat alsnog kan gebeuren. Wij beginnen thuis tegen Hoogezand en gaan dan vol voor de eerste drie punten.” besluit Mark Benes.

Arthur van der Veen: ,,Ondanks moeizame start toch goed seizoen voor SC Erica”

ERICA – Sc Erica begon het vorige seizoen in de 1e klasse F misschien niet dramatisch, maar zeker niet goed. Pas na de winterstop begon het goed te lopen en dat leverde een goede periode op wat uiteindelijk de nacompetitie opleverde. Helaas kwam het daarin toch te kort om promotie af te dwingen, zegt trainer Arthur van der Veen maar kan met een goed gevoel terugkijken op mijn eerste seizoen als trainer bij Sc Erica.” Na de competitie vertrok alleen Bart Woering. De doelman verhuisde naar Groningen waar hij ging werken en studeren en overschrijving aanvroeg naar Be Quick. Van buitenaf kwam alleen Michel Overweg van Germanicus en de trainer zag een drietal jonge talenten overkomen vanuit de eigen jeugd. Arthur van der Veen: ,,Wij zijn de voorbereiding met een grote groep begonnen en iedereen de kans gegeven zich te bewijzen. Inmiddels is de splitsing aangebracht en richten wij ons helemaal op de competitie. Hopelijk kunnen wij de prestaties van het afgelopen seizoen evenaren. Positief en negatief zal zeker weer heel dicht bij elkaar liggen, want in deze klasse met al die deby’s zijn uitslagen vaak verrassend. Maar ik kijk wel weer uit naar de confrontaties met ploegen als SVBO, Emmen, Germanicus en Nieuw Buinen. Ook die ploegen zullen zeker net als Sc Erica hoge ambities hebben deze competitie, maar ik tip Hoogeveen toch als de topfavoriet gezien de ambities die het uitstraalt. Bij Sc Erica werken wij gewoon van wedstrijd naar wedstrijd zonder al te veel druk op de groep te leggen. Na clubs als voorheen bij Germanicus, SVBO en SVV 04 waar ik trainer ben geweest is het ook hier in Erica goed en heerlijk werken. Ik begin nu aan mijn 2e seizoen en kan wat de groep betreft toch mooi door borduren op de laatste fase van de vorige competitie. De doelstelling is dan ook om nu iets beter uit de startblokken te komen en vanaf het begin de nodige punten te pakken. En als er dan nog een toetje inzit aan het eind van de rit is dat alleen maar mooi meegenomen”. besluit Arthur van der Veen.

Bernard Bakker(23): ,,Emmen kan het elke ploeg zeker lastig maken”

EMMEN – De doelstelling bij vv Emmen aan het begin van de competitie in de 1e klasse F was lekker aanvallend en attractief voetbal laten zien en gaan voor een prijsje in de vorm van een periodetitel. Na een redelijk goede eerste en tweede periode liet de groep het na de winterstop bij een aantal wedstrijden behoorlijk liggen. Middenvelder Bernard Bakker, die aan zijn 6e seizoen gaat beginnen, wijt de teleurstelling vooral aan de cruciale wedstrijden. ,,Uit tegen Dalen kregen wij niet de beloning die wij gezien het goede spel verdienden terwijl wij in en tegen Hoogeveen een beetje bestolen werden. De grootste teleurstelling was toch de uitschakeling voor de beker terwijl het een klasse beter speelde dan Sc Genemuiden, maar verzuimde de kansen te benutten.” Voor het komende seizoen heeft vv Emmen volgens Bakker weer een doelstelling: ,,Onze selectie heeft wel wat aan kwaliteit ingeboet na het vertrek van Josip Baric en Danny Bouws( FC Emmen), Henk Bakker (WKE) en aanvoerder Resmon Roemahlewang naar Hoogeveen. Wij zullen misschien niet voor de titel mee kunnen doen, maar kunnen het wel elke ploeg lastig maken. Deze 1e klasse F is natuurlijk wel mooi met al die derby’s tegen SVBO, Sc Erica, Nieuw Buinen en de nieuwelingen TEVV en Germanicus. Via doorstroming uit de jeugd komt Sadic en Niek Husers van Schoonebeek en moet de routine van Almar Doek weer voor het nodige evenwicht zorgen. In deze piepjonge ploeg kan bijvoorbeeld de ervaring van Almar Doek van groot belang zijn als ik alleen al kijk hoe hij bezig is op de trainingen in de afgelopen weken. Ook de trainersstaf is in tact gebleven. Een goede zaak voor de wijze waarop de trainer ons vooruit laat voetballen. Met een goede trainingsstof staat de ploeg er conditioneel goed voor en wil met elkaar maar ook voor elkaar werken voor een goed resultaat.” zegt Bernard Bakker.

Harm-jan Moesker gaat met Titan voor handhaving

NIEUW WEERDINGE -Titan promoveerde naar de 2e klasse via de nacompetitie waarin het te sterk was voor Zwartemeer en Zuidwolde. Toch was dat niet de doelstelling vooraf, begint Harm-jan Moesker. ,,Nee….zeker niet, want met de terugkeer van enkele goede spelers gingen wij helemaal voor het kampioenschap. De voorbereiding verliep voortreffelijk en met mooi voetbal begonnen wij vol vertrouwen aan de competitie. Wij pakten de eerste periode, maar op een bepaald moment kwam de klad er in. Wil Koops raakte geblesseerd en meerdere jongens toonden vormverlies. Het gevolg was dat het kampioenschap weg glipte en de nacompetitie nodig was om promotie af te dwingen. De finale in Zuidwolde ging niet gemakkelijk, want als ik aan de laatste minuten terug denk, was het toch met de hakken over de sloot.” Na de competitie vielen de mutaties in de selectie mee. Wil Koops is gestopt en Ron Kuper en hoofdtrainer Henry Goeree vertrokken naar buurman Ter Apel ’96, terwijl collega trainer Jan Vos nu werkzaam is bij DVC’59. Dit is gedeeltelijk opgevangen met de komst van Hidde Rog van Bargeres en de doorstroming van uit de jeugd. Aan het eind van het komende seizoen zullen enkele jongens hun carrière afsluiten, dus belangrijk om deze jeugdspelers nu meer en meer speeltijd te geven zodat zij het volgende seizoen niet zo maar in het diep gegooid moeten worden. Een mooie taak voor onze nieuwe trainer Marcel Smelt. De in Nieuw Weerdinge wonende trainer was eerder werkzaam bij Valthermond, Stadskanaal en Sleen en wilde na een jaartje non-actief wegens bouwactiviteiten de draad weer oppakken. ,,Gezien de voorbereiding tot nu toe geen verkeerde keus als ik kijk naar de oefenstop en planmatige benadering tot nu toe. Wij gaan vooralsnog voor handhaving, maar mocht het nodig zijn dan kunnen wij het altijd nog bij stellen. Kanshebber wil ik niet noemen omdat ik de meeste clubs niet ken”. Harm-jan Moesker kijkt wel op een wisselende periode terug want in vijf seizoenen werd er twee keer gedegradeerd en twee kleer gepromoveerd. ,,Ik kijk zelf met een goed gevoel terug ook al ging ik ook mee in de negatieve spiraal halverwege het afgelopen seizoen, maar heb met enkele doelpunten in de nacompetitie toch een steentje kunnen bijdragen aan de promotie.” besluit Harm-jan Moesker.

Reinier Pruim(25): ,,CEC kan op volle sterkte heel ver komen”

EMMER COMPASCUUM – In de zondag 3e klasse D begon CEC voortvarend aan de competitie, maar na de winterstop vielen er uit de selectie van trainer Geert Aalderink vier, vijf basisspelers weg door langdurige blessures. Die tegenslag kon CEC voor de rest van het seizoen alleen opvangen met A-spelers die eigenlijk nog te veel ervaring missen, zegt Reinier Pruim. ,,Dat wij toch de nacompetitie haalden was grotendeels het werk van trainer Geert Aalderink. Onvoorstelbaar wat hij uit de spelers haalt die misschien kwalitatief eigenlijk net te licht zijn voor dit niveau, maar ook de ervaren spelers nog extra kan motiveren. Hij staat boven ons, maar als het toelaat ook gewoon als mens tussen ons. Ondanks de jonge A-spelers waren wij bijvoorbeeld tegen Titan en Valthermond en ook in de nacompetitie tegen FC Lewenborg zeker niet de mindere, maar misten net dat beetje extra ervaring.” Voor het komende seizoen heeft trainer Geert Aalderink eigenlijk dezelfde selectie ter beschikking. Een aderlating is volgens Reinier Pruim wel het wegvallen van onze spits Michael van Wolbeek die naar vv Emmen is gegaan. ,,Er is ook niemand bijgekomen maar wij hebben nu wel een mooie jonge groep die het moet gaan maken. Ik ben zelf met 25 jaar één van de oudste spelers dus wij zullen er samen tegenaan moeten. Dat geld trouwens voor de gehele vereniging, want als de randvoorwaarden goed zijn vindt men dat ook vaak terug op het veld. Ik soms wel eens het gevoel dat men snel gemakkelijk denkt van als het nu niet lukt zien wij volgend jaar wel weer. Wel wil ik onze supporters, die kritisch zijn, maar ons wel door dik en dun zowel uit als thuis ondersteunen een compliment geven. Als wij de komende competitie de selectie verschoond kan blijven van blessures en te veel kaarten kan er nog iets moois groeien. Ik denk dat wij mee kunnen doen om een prijs ook al zal de tegenstand van onder anderen Zwartemeer en Stadskanaal groot zijn terwijl ook Zuidwolde, DVC’59 en Ter Apel’96 niet te onderschatten ploegen zijn. De doelstelling bij CEC is toch weer richting de tweede klasse en of dat nu al mogelijk is zullen wij de komende maanden ervaren,” aldus Reinier Pruim.

Damain Vos(25): ,,DVC'59 kan het komende seizoen bovenin meedoen"


NIEUW DORDRECHT – De doelstelling van DVC’59 aan de vooravond van de competitie 2014-2015 was bovenin mee doen, maar eindigde met 38 punten op een zesde plaats. Toch waren wij niet ontevreden ondanks dat er ook geen periodetitel in zat deze keer, zegt spits Damain Vos die zelf goed was voor 15 treffers en aan zijn 11
e seizoen in de hoofdmacht begint. ,,Wij hadden wel een goede start, maar kwamen in de laatste periode even in een dipje waardoor wij uit de top vijf wegvielen. Uiteindelijk moesten wij tevreden zijn met de zesde plaats. Voor het komende seizoen ziet de Dordse spits wel weer perspectief voor zijn ploeg die zo goed als in tact is gebleven. ,,Ja….., Erwin Prummel is dan wel gestopt maar verder is er niemand weg en er is ook niemand bij gekomen. Onze trainers Hendrikus Mulder en nu ook Jan Vos moet het doen met enige doorstroming van uit de A-jeugd met onder anderen Aron en Rouwen Arends. Wij hebben geen brede selectie, maar ik heb er wel veel vertrouwen in.” Voor de komende competitie staan er weer een aantal mooie derby’s op het programma, vervolgt Damain Vos die al vooruit kijkt naar de uitwedstrijd op 20 september tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Zwartemeer, waar overigens zijn vader Albert Vos, vroeger als spits ook veel scoorde. ,,Wij beginnen met een uitwedstrijd tegen Stadskanaal, de promovendus uit de 4e klasse. Zeker een zware dobber terwijl ik bijvoorbeeld Zuidwolde en CEC die als tweede en derde eindigden ook weer tot de kanshebbers mag rekenen. Maar met de vele derby’s tegen bijvoorbeeld CEC, SVV 04, Zwartemeer en Twedo is het moeilijk voorspelbaar wie in deze klasse de boventoon gaan voeren, maar DVC’59 zal zeker een woordje mee spreken”, besluit Damain Vos.

Jan Zwiers(40): ,,De doelstelling bij Zwartemeer is gaan voor het hoogst haalbare“

KLAZIENAVEEN – Zonder dat Zwartemeer veel wedstrijden verloor degradeerde het wel van de 2
e naar de 3e klasse. Ook de trainerswissel halverwege het seizoen met Jans Zwiers voor Henk Veenhof kon daar niet veel meer aan veranderen. De ploeg liet veel punten liggen via teveel gelijke spelen terwijl een overwinning tot de mogelijkheden behoorde. Dat koste Zwartemeer uiteindelijk wel de degradatie naar de 3e klasse, zegt Jans Zwiers.” Samen met André Steenhuis heeft Jans Zwiers de uitdasging aangegaan en zijn met frisse moed aan de voorbereiding begonnen. Van de groep zijn Marc Dekker en Ranil Briek weer teruggegaan naar Sleen, terwijl Martin Bauerhuit van SVBO en Ralf Herbers en Lennart Voss van vv Emmen nieuw in de groep. Allemaal wel jongens van de club die weer terugkeren op het oude nest net als jongens als Jesse Habing, Melroy Hemme en doelman Justin Verschoor die van buurman Klazienaveen zijn overgekomen.” Trainer Jans Zwiers is gezien de eerste indruk tijdens de voorbereiding van mening dat Zwartemeer een goede selectie heeft voor de 3e klasse en gaat voor het hoogst haalbare. ,,Het is wel leuk werken in deze klasse met bijna wekelijks wel een derby op het programma. Des te moeilijker is het ook om een voorspelling te doen, want in derby’s komen vaak andere krachten naar boven en pakt men elkaar vaak de punten af. Als degradant uit de 2e klasse zijn wij zeker een favoriet, maar ik verwacht ook veel van bijvoorbeeld CEC, DVC’59, Gieten en Stadskanaal.” Voor het duo Jans Zwiers en André Steenhuis in ieder geval een mooie maar zware uitdaging. Ooit zijn zij ook van uit de jeugd via allerlei selecties in de hoofdmacht terecht gekomen en hebben dus een echt geel-zwart hart. Samen met Johan Sikkes die de tweede groep onder zijn hoede heeft zullen wij doen wat voor de club goed is. Organisatorisch staat het met hoofdsponsor BeWeRent allemaal goed op de rails en het is aan de groep om dat met goede prestaties te belonen.”

Frank Schoemakers(26): ,,Als SVV 04 een periode kan pakken zijn wij tevreden”

SCHOONEBEEK – Nadat SVV’04 als kampioen naar de 2e klasse promoveerde was handhaven de eerste doelstelling, maar aan het eind van het seizoen keerde het helaas alweer terug in de 3e klasse. Het was volgens middenvelder Frank Schoemakers een seizoen met horten en stoten. Als de ploeg een keer volledig was, ontbrak er toch voor een deel de inzet en discipline om er 90 minuten vol tegen aan te gaan. Veel wedstrijden gingen helaas verloren door kleine fouten die keihard en vaak direct werden afgestraft. Ook heb je een beetje geluk nodig, maar dat moet je wel afdwingen. Dit gebeurde te weinig doordat we met elkaar teveel steekjes lieten vallen hier en daar. Uiteindelijk dan maar weer een stapje lager waarin de competitie ook zeker weer spannend gaat worden. De selectie bestaat volgens Frank Schoemakers uit een mix van jonge en wat oudere mannen die elkaar fantastisch kunnen enthousiasmeren. Hopelijk kan onze nieuwe trainer Johan Oldekamp daar een goed en sterk geheel van maken. ,, Als degradant wordt je vaak ook weer een titelkandidaat genoemd, maar ik zie dat niet direct zitten. Elke week is het voetbal weer anders en zal de beleving en strijd in het spelletje uiteindelijk belangrijk en van doorslaggevende betekenis zijn. Daarnaast zitten er in deze klasse veel clubs met flink wat ervaring op dit niveau. Het loopt zo als het loopt en een periodetitel zal voor ons misschien al heel mooi zijn. Ik heb weinig inzicht op de sterkte van de andere clubs, maar als ik een kampioenskandidaat moet noemen is dat Zuidwolde dat na een thriller tegen Titan op een haar na de promotie mis liep”. Frank Schoemakers is trots op SVV’04. We kunnen gelukkig bouwen op vele vrijwilligers. Deze groep die in mijn ogen nooit groot genoeg kan zijn, verzet elke week weer veel arbeid om alles zo goed mogelijk te laten verlopen binnen en buiten het veld maar niet te vergeten achter de schermen.

Martijn Zantingh(19): ,,SV Twedo (zon) wil met een jong team gaan voor succes”

NIEUW AMSTERDAM – Nadat trainer Geert Aalderink het stokje had overgedragen aan Jaap Scholing was het wel even wennen. Met nieuwe frisse ideeen werd aan de competitie begonnen zonder direct een doelstelling uit te spreken, maar wel gaat voor een vierde, vijfde plaats die vaak recht geven op een periodetitel. Het werd echter een wisselvallig seizoen waarin het vaak net niet lukte en veel punten werden gemorst. ,,Pas tegen het eind van de competitie begon het beter te lopen en eindigden wij nog als vijfde, zegt Martijn Zantingh die halverwege het seizoen 2013-2014 vanuit de A-jeugd werd overgeheveld naar de eerste selectie. ,,Het was weer net niet, maar gezien de hele competitie misschien wel het hoogst haalbare.” Na de competitie werd het een leegloop van basisspelers. Hendrik Schoo en Bas Kamst kozen voor een trapje lager in het tweede team en Mark Middendorp en Raymond Maning maakten de overstap naar de zaterdagafdeling van SV Twedo. Sander Boer vertrok naar DZOH en Koos Timmerman die al twee jaar in Westerbork woont, koos nu voor VKW. ,,
Nieuw in de selectie zijn spits Dimitri Lazaridis, Steven Hofman & Roy Jager die uit de A-jeugd komen. Verder kwamen Dijon Post en David van den Brug van de zaterdagafdeling en Roy Assen van Zandpol. We hebben nu een jong team, maar de eerste indruk is dat er meer voetbal van achteruit inzit. Wij zullen de doelpunten van Bas Kamst, die twintig seizoenen in het eerste speelde, wel gaan missen. Bas was aanvallend en verdedigend van grote waarde voor SV Twedo. Er is nog geen doelstelling uitgesproken voor dit seizoen, want wij willen even rustig kijken hoe de eerste wedstrijden verlopen.” Martijn Zantingh verwacht geen gemakkelijke competitie met de derby’s tegen SVV 04, Zwartemeer en CEC en DVC’59, maar ook Stadskanaal, Gieten, Ter Apel’96 en Zuidwolde. ,,Wij beginnen thuis tegen SVV 04 en zullen goed moeten voetballen en kansen creëren, Met elkaar zullen wij er voor moeten gaan. maar in ieder geval genieten van de derby’s die op het programma staan.” besluit de middenvelder van Twedo (zon).

Johan Bos: ,,Promotie was dichtbij, maar Sleen was net even slimmer en sterker“

NIEUW SCHOONEBEEK - Ook bij Schoonebeek was het afgelopen seizoen promotie naar de 3e klasse de allereerste doelstelling, maar het toetje om dat te halen werd een drama. Johan Bos, de linker middenvelder van Schoonebeek, is de teleurstelling inmiddels te boven, maar wij waren er zo dichtbij, zegt hij en vervolgt. ,,Het kampioenschap zat er niet meer in dus moest het maar gebeuren via de nacompetitie. Iedereen was er klaar voor, maar dan gaat tegen Sleen alles mis wat er mis kon gaan. Wij werden met een 8-0 nederlaag van het veld geblazen. Wij kampten wel met blessures, maar dat mag geen excuus zijn, wij stonden er gewoon niet. Dus wij zullen er nu gewoon nog een keer voor gaan.” Na afloop van de nacompetitie vertrok trainer Harm Kiers naar KZC in Klazienaveen en zocht Niek Husers een uitdaging bij vv Emmen terwijl Edfrin Silvania een poging gaat doen voor een basisplaats bij de andere 1e klasser SVBO. Deze mutaties zijn deels opgevangen door de komst van trainer Wilbert Arends van Musselkanaal en de ex -Zandpol spits Kevin Poker. Johan Bos: ,,Maar ook enkele jeugdspelers die het afgelopen seizoen al regelmatig bij de groep zaten, zijn aan de groep toegevoegd. Ik denk dat er toch wel een volwaardige selectie zal staan als de competitie van start gaat. Als ik naar de indeling van 4D kijk denk ik dat Bargeres en Zwartemeerse Boys, de degradanten uit de 3e klasse en ook KSC zeker hoog zullen eindigden. Ploegen als Dedemsvaart en Pesse zijn voor mij nog een onbeschreven blad. Ten opzichte van het vorige seizoen zullen wij iets volwassener moet spelen en met meer regelmaat. Het vorige seizoen was er eentje van hoge pieken en diepe dalen. Wij hebben helaas aanvallend wel iets ingeleverd, want Husers en Silvania waren samen toch goed voor 34 van de 60 doelpunten die wij gescoord hebben. Wij zullen ook voor onze vaste trouwe en soms kritische supporters alles uit de kast moeten halen om onze doelstelling te halen”. besluit de in Groningen voor Accountant studerende aanvallende middenvelder van Schoonebeek.

Gerlach Stuulen(37) gaat nog voor een basisplaats bij Weerdinge

WEERDINGE – Weerdinge begon met hoge verwachtingen aan het afgelopen seizoen, maar het liep allemaal een beetje anders volgens Gerlach Stuulen. ,,Dat kun je wel stellen. Wij gingen met een hele sterke groep van start maar door allerlei blessures werd die al vrij snel behoorlijk uitgedund. Het gevolg was dat wij veel punten hebben laten liggen op momenten dat wij toch de betere ploeg waren zoals bijvoorbeeld tegen Alteveer. Wij verloren niet veel wedstrijden maar door de vele gelijke spelen lieten wij toch te veel punten liggen. Wij moesten aan het eind zelfs nog behoorlijk knokken om uit de degradatiezorgen te komen en uiteindelijk op een achtste plaats te eindigen.” De selectie van Weerdinge bleef zo goed al in tact, want alleen Sander Zikken vertrok naar de Hunso - Oring Combinatie (HOC). De selectie kreeg wel aanvulling van een aantal jeugdige spelers uit de jeugd van FC Emmen en Drenthina. De technische staf onder leiding van trainer Erwin van Oosten heeft ons niet echt een doelstelling meegegeven, vervolgt de voorstopper van Weerdinge die nog graag één seizoen wil meedraaien. ,,Ik zal daar zeker nog voor knokken maar het is uiteindelijk de trainer die beslist. Ze zijn zeker nog niet van mij af, want ik zal de druk op de jonge spelers zetten. Concurrentie in de groep kan zeker geen kwaad en is ook wel nodig als ik een top-vier plaats als voorzichtige doelstelling voor mij zelf heb gemaakt. Je moet tenslotte toch ergens voor gaan. De andere favorieten voor het kampioenschap in deze 4e klasse D zijn volgens mij zeker Bargeres en Zwartemeerse Boys terwijl ik niet weet wat wij van Dedemsvaart kunnen verwachten. Op zondag 6 september begint de competitie weer. Op sportpark De Luwte in Weerdinge openen wij de competitie tegen Valther Boys. Hopelijk zien wij dan een Weerdinge dat ook voor de titel mee kan doen”. besluit Gerlach Stuulen.

Gertjan Webers(22) wil met Valther Boys in de top-vijf eindigen

VALTHE – Voor Valther Boys verliep het afgelopen seizoen toch enigszins teleurgesteld gezien de doelstelling vooraf. Aan het eind van de rit stond het op een negende plaats terwijl een top-vijf toch vooraf de doelstelling van de groep was. Ja….en dan is het toch wel een teleurstelling, zegt Gertjan Webers die aan zijn vierde seizoen in het eerste van Valther Boys gaat beginnen. ,,Teleurstellend in die zin dat wij in een aantal wedstrijden punten hebben laten liggen door in de slotfase een zekere voorsprong nog uit handen te geven. Zo stonden wij bijvoorbeeld tegen KSC ook met 3-0 voor, maar verloren deze wedstrijd nog wel. De scherpte ontbrak vaak in de groep om een wedstrijd naar een goed einde te tillen.” De selectie van Valther Boys kende na de zomerperiode geen grote mutaties. Spits Tom Meijer is gestopt en doelman Roy van der Scheer gaat nu de concurrentie aan voor de spits positie. Berry Tibbe gaat in het tweede elftal spelen en Tommie van Rijswijk is gestopt, maar blijft als leider wel bij de groep. Nieuw is Ronald Berends (ex-Achilles 1894) die drie jaar niet gespeeld heeft, maar het weer wil proberen. Met de komst van doelman Jary Nieuwenweg uit de SVBO A-jeugd is er wel concurrentie in de groep om Roy van der Scheer als keeper te vervangen. ,,Wij gaan dit seizoen gewoon voor een top-vijf klassering met daaraan misschien wel een periodetitel gekoppeld. Het vorige seizoen waren wij er ook dichtbij maar zoals eerder vermeld, glipte hij ons op het eind uit handen. Om nu een voorspelling te moeten doen is moeilijk, want ik heb niet echt een inzicht van hoe de andere clubs zoals Zwartemeerse Boysen DSC’65 zich hebben versterkt. Als ik toch namen moet noemen denk ik direct aan vv Sweel die het vorige seizoen de strijd om de titel tegen NKVV net verloor. Daarnaast zal het uit de derde klasse gedegradeerde Dedemsvaart zeker een rol van betekenis spelen. Wij zullen toch gewoon van eigen kracht moeten uitgaan en daarom richt ik mijn blik ook niet te veel op de andere tegenstanders.’ besluit Gertjan Weber van Valther Boys.

Richard Knol (30): ,,Zwartemeerse Boys hoort in de top vijf thuis”

ZWARTEMEER – Het vijfde seizoen van Zwartemeerse Boys in d 3e klasse D verliep minder rooskleurig dan vooraf werd gehoopt. Met een beste klassering in het seizoen 2012-2013 toen het als 7e eindigde Zwartemeerse Boys het afgelopen seizoen op de laatste plaats en dat betekende degradatie naar de 4e klasse D. Onze doelstelling was handhaven, maar met veel pech en veel blessures bij vaste waarden in het team mislukte dat volledig, zegt Richard Knol die aan zijn vierde seizoen gaat beginnen. ,,Die doestelling mislukte totaal, want er zat weinig voetbal in en hadden eigenlijk ook maar heel weinig scorend vermogen. Ook trainer Andre Steenhuis kon daar geen verandering in brengen. Na de degradatie besloot Andre Steenhuis naar Zwartemeer te vetrekken. Terwijl ook Wilco Doornik de overstap naar Zwartemeer maakte besloot Roy Hartman een jaartje over te slaan om zich helemaal op zijn studie te kunnen richten. Richard Knol: ,, De opengevallen plaatsen zijn ingevuld met de komst van Rene van Elteren van SVBC en Michael Geerts van vv Klazienaveen en onze trainer is nu Jan Moes die het na drie jaar Mussel tijd vond om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. De doestelling voor het komende seizoen is duidelijk een plek in de top vier, vijf met daaraan misschien wel een periode gekoppeld. Hopelijk kan Jan Moes het voetbal weer in het team terugbrengen in plaats van steeds de lange bal te hanteren. Favorieten noemen is een beetje moeilijk met al die derby’s in deze klasse, dus doe ik dat ook maar niet”. Richard Knol hoopt zelf ook weer een steentje aan bij te dragen aan de doelstelling na een heel moeilijk jaar. ,,Dat klopt…… Ik ben vlak voor het vorige seizoen geopereerd aan de kruisbanden en kon pas na de winterstop weer aansluiten. Helaas ging het na een paar wedstrijd weer mis en volgdeeen terugval die ik nu pas te boven ben. Ik voel mij helemaal fit en ga nu vol voor een basisplaats en hoop met Zwartemeer Boys onze doelstellingen te kunnen waar maken”.

Patrick Schutrups (25) wil graag weer snel terug naar de 3e klasse

EMMEN – Bargeres begon het vorige seizoen hoopvol aan de competitie, nadat het een seizoen eerder nog als vijfde was geëindigd. Het liep echter heel anders, want de ploeg van trainer Peter Timmer eindigde op een 13e plaats en degradeerde naar de vierde klasse. Dat was wel heel zuur, zegt linkshalf Patrick Schutrups en vervolgt: ,,Door veel blessures en schorsingen in onze kleine selectie kwamen wij toch wel kwaliteit te kort. De degradatie kwam echter nog wel onverwachts, maar nog weer een jaar in de derde klasse onderaan buigelen was ook niet goed voor de groep geweest.” Na de competitie moest Bargeres afscheid nemen van een aantal vaste basisspelers als Reinier Visser en Wouter Huizing die zijn gestopt en doelman Melvin de Vroet die het bij WKE een stapje hoger wil proberen. Daar tegenover stond wel de terugkeer van Frank Smalbil van Amicitia VMC waarvoor hij tijdens zijn studie in Groningen speelde. Patrick Schutrups: ,,Er stromen ook nog een paar A-junioren door naar de eerste selectie en hebben wij nu voor het eerste en tweede team 32 spelers. Daarnaast kunnen wij ook altijd nog aanvulling krijgen van de A-jeugd en met Ingmar de Labije hebben wij ook een goede vervanger onder de lat voor Melvin de Vroet. De spoeling is dun, maar wij gaan er voor”.Toch heeft Bargeres waar de volledige staf wel in tact is gebleven, wel een doelstelling volgens Patrick Schutrups. ,,Als degradant wordt wel verwacht dat je bovenin mee moet kunnen doen en daar gaan wij ook zeker voor. In de vierde klasse is het voetbal wel minder, maar komt het vaak meer op fysieke kracht aan. Ik denk dat KSC en Schoonebeek, die net niet wist te promoveren ook nu hoog zullen eindigen. Ik zelf hoop daar ook mijn steentje aan bij te dragen. Het afgelopen seizoen heb ik bijna drie maanden moeten missen wegens een ontsteking aan de knie, maar nu volledig fit is”. besluit de linker middenvelder van Bargeres.

Jeroen Berens(20) ,,Zonder pech moeten SVBC een middenmoter kunnen zijn

BARGER COMPASCUUM – Nadat SVBC het vorige seizoen werd geteisterd door veel blessures en schorsingen moest het tot het einde sidderen om vierde klasser te blijven. Stadskanaal en Gieten waren veel te sterk voor SVBC, maar SVBC was zeker niet minder dan de andere ploegen. Alleen het scorend vermogen ontbrak om vaker de volle winst te pakken. Mede door de andere uitslagen werd ternauwernood rechtstreekse degradatie ontlopen. Wij moesten nog wel in de herkansing om 4e klasser te blijven, zegt verdedigende middenvelder Jeroen Berens en vervolgt: ,,Sellingen was de tegenstander en zowel de uit als thuiswedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen en dankzij een super keepende Jan Wassink handhaafden wij ons uiteindelijk toch nog.” Na de competitie kozen een aantal spelers voor een seizoen in het 2e of 3e elftal omdat zij te weinig speelminuten kregen en graag een hele wedstrijd willen spelen. Terwijl Rene van Elteren de overstap maakte naar Zwartemeerse Boys wilden Berry Hummel en doelman Jan Wassink aanvankelijk een stapje terug, maar gaan toch nog een jaartje door. Gelukkig hebben wij ook Rik van der Kolk, die wegens werk een jaartje oversloeg en doelman Gerard Hölscher weer terug in de selectie, vervolgt Jeroen Berens. ,,Ook de komst van Richard Moorman en Bert Gerdes van vv Zwartemeer zijn zeker een versterking. Ik denk dat wij nu een goede selectie hebben die zonder al te veel pech zeker beter voor de dag kan komen dan het afgelopen seizoen. De doelstelling is om onder de bezielende leiding van trainer Johan Hollen te gaan voor een plaats bovenin de middenmoot. Na de promotie van Gieten en Stadskanaal zijn de ploegen nu meer aan elkaar gewaagd. Ik verwacht wel dat KSC, Dedemsvaart en Weerdinge hoog zullen eindigen. De sfeer bij ons is goed en met de prima oefenstof van onze trainer die boven ons staat maar als er aanleiding voor is ook gewoon tussen ons in staat. Wij gaan er met elkaar vol voor de komende maanden.” aldus Jeroen Berens.

Roudy Steffens: ,,Weiteveense Boys wil zo snel mogelijk weer promoveren”

WEITEVEEN - Het seizoen 2014/2015 stond in het teken van handhaving en misschien wel de promotie naar de vierde klasse. Dat is niet gelukt, zegt middenvelder Roudy Steffens. ,,Wij waren in veel wedstrijden zeker niet minder dan de tegenstander, maar het geluk was niet aan onze zijde. Wij konden wel mee voetballen., maar het was vaak net wel, net niet. Een tegenvaller was de blessure voor Geert Bos en was voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Om ons te handhaven moesten wij spelen tegen DSC. Na een 0-0 eindstand werd op strafschoppen verloren en was de degradatie een feit. Voor het komende seizoen hebben wij wel versterkingen gekregen. Dennis Rocks komt over van Klazienaveen, terwijl Robin Huser en Niek Wesseling van Zwartemeer komen. Na een jaar revalidatie zal ook Robert Berends die van Schoonebeek over kwam het weer proberen. Dit zijn toch vier goede spelers die zeker van toegevoegde waarde voor de selectie kunnen zijn.” Tegenover deze nieuwe spelers staat wel het afhaken van aanvoerder Vincent Bruns na negen seizoenen in de hoofdmacht lager gaat voetballen. Ook Geert Bos heeft na zeven seizoenen besloten te stoppen. De concurrentie zal volgend seizoen feller worden, vervolgt Steffens. ,,Weiteveense Boys heeft als doelstelling zo snel mogelijk weer te promoveren naar de vierde klasse!. Wij zullen de strijd zeker aan moeten gaan met ploegen als EHS’85 en Roswinkel”. Het vorige seizoen ontbrak het toch aan scorend vermogen, maar ik verwacht dat dat met de nieuwelingen toch weer een beetje terug is. Onze trainer Martin Koppenol heeft toch als doelstelling snel te promoveren. Dat mag via een kampioenschap, maar kan ook via een nacompetitie.” volgens Roudy Steffens

Elwin de Jong(26) gaat met EHS’85 helemaal voor het kampioenschap

EMMERCHANS – In de zondag 5e klasse F leek EHS’85 het vorige seizoen op weg naar de 4e klasse, maar op de laatste speeldag waren de uitslagen zodanig dat de mannen van Cor Huls overal net naast grepen. EHS ’85 spits Elwin de Jong, die aan zijn derde seizoen bij EHS 85 begint, baalt daar nu nog van. De blauwhemden hadden maar één doel en dat was promotie via een kampioenschap of een periodetitel. De Jong: ,,Wij hebben de hele competitie gestreden om dat doel te bereiken, maar blessures en schorsingen werden uiteindelijk onze grote tegenstanders. Bepalende spelers als Mark Lindeman (schorsing) en de langdurige blessure van Richard Fuhler, mijn maatje voorin, konden door de smalle selectie niet worden opgevangen”. Na het teleurstellend slot van de competitie zijn Milos Oluic en Bjorn Nijholt gestopt en moet trainer Cor Huls het doen met aanvulling uit de jeugd. ,,Gelukkig zijn Mark Lindeman en Richard Fuhler er ook weer bij. Vooral de Richard is normaal toch ook goed voor een twintigtal doelpunten, maar is ook altijd de man die mij op het goede moment bediend. De jeugd komt er aan, maar zijn nog niet helemaal klaar. Gelukkig hebben wij nu weer een A-elftal zodat het krachtsverschil toch wat dichterbij elkaar ligt”. Op de vraag wat de doelstelling voor het komende seizoen is antwoorde de spits heel resoluut dat de “Schanskers” gewoon voor het kampioenschap gaan. ,,Ik denk dat wij dat kunnen, maar dan moet wel iedereen elke wedstrijd alles geven en wij verschoond blijven van teveel blessures en schorsingen. Wij kijken natuurlijk uit naar de derby’s tegen Roswinkel, maar er zijn nog vier, vijf ploegen die ook kampioen kunnen worden zoals bijvoorbeeld DOS’63 en het gedegradeerde Weiteveense Boys. Met 96 doelpunten in het afgelopen seizoen hebben wij scorend vermogen genoeg in huis, maar zullen achterin iets moeten doen aan de 44 tegentreffers. Dat moet wel niets inder worden willen wij onze doelstelling halen.” besluit de topscoorder van EHS’85.

Rocko de Hoop verwacht moeilijk seizoen voor Zandpol

ZANDPOL – Het vorige seizoen eindigde Zandpol op een tiende plaats in de zondag 5e klasse F en meer zat er ook gewoon niet in, zegt middenvelder Rocko de Hoop. ,,Nee..…, wij hadden graag wat hoge willen eindigen, maar er zat gewoon niet meer in. Wij hadden en hebben dat nog gewoon een te kleine selectie om er iets goeds neer te kunnen zetten. Wij moesten regelmatig een beroep doen op spelers uit het tweede en derde elftal en ondanks dat die spelers toch wel stinkend hun best deden is het lastig presteren met een wisselend elftal. Wij konden eigenlijk alleen maar een beetje rouleren met een aantal spelers.” Na afloop van de competitie werd de kleine selectie ook nog getroffen door het vertrek van Roy Assen naar Twedo zon en Mario Klasen naar Weerdinge. Daartegenover staat wel dat zich een aantal spelers van buitenaf hebben aangemeld, maar het is nog afwachten of die een versterking zijn voor de hoofdmacht. Er zijn wel twee Poolse jongens bij gekomen met de naam Rafal Bolaczek en Kamiel Nycherczyk en Mark Nijzing een keeper van VEV. ,,Mijn gevoel zegt dat wij het ook het komende seizoen niet gemakkelijk zullen krijgen met deze smalle selectie. Ik ben me bewust van de moeilijke taak die onze nieuwe trainer Arjan Ottens heeft mee gekregen.Wel is het zo dat wij van de bovenste kunnen winnen, maar ook van de onderste kunnen verliezen. Dan hebben wij wel een selectie nodig die ook een beetje constant kan presteren. Voor de bovenste plaatsen zullen wij zeker niet mee doen. Daar zullen volgens mij in ieder geval EHS’85 en Weiteveense Boys een belangrijke rol gaan vervullen. Wij zullen met onze spitsen Stefan Knuppe en Michael Jordan onze aanvallende kwaliteiten moeten benutten, maar moeten ook als team proberen te voetballen. Wij zullen gewoon ons best doen en dan zien wij wel waar het schip strand.” zegt Rocko de Hoop.

Bart Huizingh(25): ,,Onze trainer heeft maar één doel en dat is kampioen worden

ROSWINKEL – Als het aan de nieuwe trainer Geert van der Tuuk ligt is bij Sc Roswinkel maar één doelstelling en dat is kampioen worden. Dat geeft in ieder geval Bart Huizingh, de spits van Roswinkel aan. ,,Wij zijn het afgelopen seizoen wel als negende geëindigd zonder een prijs te pakken. Dat was gezien onze doelstelling veel te laag. In het eerste deel van de competitie hebben wij veel laten liggen door allerlei blessures en verdedigend het soms ook even lieten zitten. Na de winterstop zijn wij toch nog goed terug gekomen en liepen zelfs op een haar na nog een periodetitel mis.” Na het seizoen waren er toch wel enige mutaties met een drietal jongens als Johan Berens, Rick Kleinenberg en Bjorn Helder die een punt achter hun carrière hebben gezet. De aanvulling is er wel met de komst van Giovanni Achterberg en Dani Bos die na een jaartje niks doen weer zijn begonnen. Van buiten af zijn toegevoegd Gerry Bakker(CEC), doelman Emir Hucljic (WKE) en Erik Neef van CEC. Daarnaast heeft Roswinkel ook weer een goed A-elftal waarin toch een aantal spelers zitten die mocht het nodig zijn, het niveau van de vijfde klasse aan kunnen, vervolgt Bart Huizingh met een beetje trots. ,,Onze nieuwe trainer heeft een mooie selectie waarin veel uit te halen is. Dat merken wij nu al mede door de enorme passie die er van Geert van der Tuuk uitstraalt op de trainingen om er iets moois van te maken. Zijn doelstelling is om met goed voetbal, maar ook met veel passie en inzet voor het succes te gaan. Een kampioenschap is dan ook zeker een reële doelstelling van de trainer.

Natuurlijk hebben wij hierbij wel met tegenstanders te maken die ook in de bovenkamer rondlopen met een zelfde doelstelling. Gezien het afgelopen seizoen zullen wij de strijd aan moeten gaan met EHS’85 en HOC die ondanks een tweede en derde plaats overal naast grepen. Daarnaast zijn de uit de vierde klasse gedegradeerde Weiteveense Boys en Eext ook zeker in staat om een toonaangevende rol te gaan vervullen. Wij beginnen overigens wel direct met een uitwedstrijd tegen EHS’85. Een mooie affiche om direct een visitekaartje af te geven. Wij zullen onze borst dan ook flink nat moeten maken en er vol tegen aan gaan”. aldus Bart Huizingh, die als 15-jarige al eens mocht opdraven in het eerste en nu aan zijn achtste seizoen gaat beginnen.

Jaap Jelsma(19): HOC gaat vol voor het kampioenschap


ODOORN/EXLOO – In de zondag 5e klasse had de Hunso/Oring Combinatie (HOC) aan het begin van het afgelopen seizoen, maar één doelstelling en dat was een periodetitel binnenhalen. Dat lukte net niet en met de vierde plaats in de eindstand kwam het ook niet als vervanger in aanmerking voor een periode. Toch kijkt verdediger Jaap Jelsma met een tevreden gevoel terug. ,,Wij hebben met lekaar een prima seizoen gedraaid met een groep jonge jongens die nog veel moeten leren. Het was ook even wennen tussen de routine en jeugd. Als collectief hadden wij veel scorend vermogen en achterin hadden wij het met een prima keeper als Erik Wessels toch ook goed staan met maar 35 tegentreffer. Jammer dat wij het tegen HHCombi en Eext waarin wij zelfs twee strafschoppen niet wisten te benutten, hebben laten liggen.” De selectie is in tact gebleven en kreeg voor het komende seizoen nog wat ervaring er bij met de komst van spits Sander Sikken van Weerdinge.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda