VV Emmen wint van Nieuw Buinen

EMMEN - VV Emmen heeft de maand september ongeslagen afgesloten. In “eigen huis”, het stadion van FC Emmen, werd Nieuw Buinen met 2-1 verslagen. De ploeg van Nico Haak speelde niet prima, maar was effectief en gaf weinig weg. Niek Huser en Almar Doek maakten de treffers voor de Emmenaren.

Zo’n 400 toeschouwers zagen in de JenS Vesting dat VV Emmen niet heel scherp aan het duel begon. Er werd veel balverlies geleden en aanvallend kwam het er ook nog niet uit. Nieuw Buinen was iets dreigender in de beginfase, maar dat was het dan ook wel. Een opleving van Niek Huser zorgde voor de eerste treffer. Hij passeerde zijn directe tegenstander Brandon Meems, schoot tegen de linkerpaal, vervolgens kwam de bal op de rechterpaal en was het Huser zelf die goed door liep en de 1-0 binnen tikte.

Vijf minuten later was het weer Emmen dat vanuit het niets iets maakte. Een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel werd binnen geschoten door Almar Doek. Keeper Robert Ritsema van Nieuw Buinen had deze bal echter moeten pakken, maar in plaats daar van kwam Emmen op rozen.

De twee snelle doelpunten gaven Emmen vertrouwen en het voetbalde iets makkelijker, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Één keer werd Emmen bijna geholpen door Nieuw-Buinen verdediger Middelkamp. Hij tikte een voorzet nog maar net naast het eigen doel. Vlak voor rust leek Nieuw Buinen dan eindelijk iets terug te doen nadat een terugspeelbal van Peter Fokke mislukte, maar het was doelman Lars van der Swaluw die prima ingreep en zo een tegendoelpunt voorkwam.

De tweede helft was er eentje waarin Emmen aanvallend weinig stootkracht had en Nieuw Buinen zich niet door de Emmer defensie kon werken. Heel spectaculair werd het allemaal niet meer, afgezien van de slotfase van de wedstrijd. Een kwartier voor tijd was er weer een bijna eigen doelpunt bij de oranjehemden, nu ging een inzet op eigen doel op de deklat. Aan de andere kant ging het vervolgens wel goed. De ingevallen Robert Tieks brak door op rechts en gaf een prima voorzet op Wessel Koomans. Hij kopte, één minuut voordat de officiële speeltijd was verstreken, de 2-1 binnen.

Het slotoffensief van Nieuw Buinen was nu echt begonnen, en met nog een flink aantal minuten blessuretijd was er nog een punt mogelijk. Emmen bleef echter volharden en had wellicht nog de derde treffer kunnen maken. Het bij 2-1, en dat levert Emmen behalve de drie punten ook de koppositie op in de 1ste klasse F.

Aanstaande zondag om 14.00 uur speelt VV Emmen opnieuw thuis. Dan komt het geplaagde vv Hoogeveen op bezoek. De afgelopen vier duels leverden voor Hoogeveen slechts drie punten op. Vorig seizoen werd dit duel een waar spektakel, met uiteindelijk een 4-1 eindstand voor de Emmenaren. Dat belooft wat. (zie ook het fotoboek)