Twedo bijna moeiteloos langs Protos

STEENWIJKSMOER – Twedo wist zondagmiddag in Steenwijksnmoer na een 1-2 ruststand met 5-1 van Protos te winnen. Binnen twee minuten strandde een Protos aanval op de paal, daarna was het van beide zijden slordig voetbal totdat Twedo in de 22e minuut alle ruimte kreeg om Raymond Manting vrij voor de goal aan te spelen en die de 0-1 kon scoren.

Protos kwam snel langszij, Bram Mittendorff werd 2 minuten later in de spits aangespeeld en deze gaf Roy Soppe de bal in de loop mee waarna deze in de verste hoek binnenschoot. 1-1. Na iets meer dan een half uur spelen wist Twedo te profiteren van de ruimte die het kreeg maakte de 1-2. Wederom leek Protos snel langszij te komen maar ditmaal mikte de vrij voor de Twedo-keeper opduikende Roy Soppe te hoog.

Ook na rust bleef Protos slecht georganiseerd voetballen en nadat Mark Rabbers voor Twedo in de 55e minuut een penalty wist te verzilveren was bij Protos alle geloof uit het spel.1-3. Na een 1 uur spelen wist Lars Tietema de 1-4 op het scorebord te zetten. In de 80e minuut leek Ronald Jipping voor Protos te scoren, maar zijn inzet werd van de doellijn gekopt.

In de opvolgende snelle counter van Twedo scoorde Bas Kamst wel, maar deze werd afgefloten voor buitenspel. Uiteindelijk werd het 5 minuten voor het eindsignaal nog 1-5 nadat Mark Rabbers eerst op de paal kopte om daarna de afvallende bal wist binnen te lopen.