Twedo klopt Sleen

SLEEN – Vanmiddag stond de derby Sleen tegen Twedo op het programma. Voor Twedo was winnen cruciaal temeer om de nare nasmaak van de 7-0 nederlaag in de thuiswedstrijd weg te spoelen. In de basis bij de gasten nog géén Sander Boer, die weer terug is gekomen van DZOH, maar wel weer Bas Kamst.

De scheidsrechter van deze middag èn de grensrechter van de thuisclub kwamen deze middag in de hoofdrol helaas en niet op een positieve manier. Nadat Twedo in de openingsfase met de schrik vrij kwam was het Bas Kamst die daarna in de rebound de keeper wel passeerde met een keurige lob en zo kwamen de gasten een tikkeltje uit het niets op een 0-1 voorsprong. Hierna deden de grensrechter van Sleen en de scheidsrechter er alles aan om het Twedo zo moeilijk mogelijk te maken. Alle vrije ballen in het voordeel van de thuisclub en iedere aanval van de spitsen van Twedo werden buitenspel gevlagd, terwijl dit soms meters scheelde. Het publiek uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam en trainer Scholing werden helemaal gek van frustratie over deze dwalingen.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste helft, nauwelijks goede aanvallen van beide elftallen, en het hobbelige veld was ook moeilijk te bespelen. Toch was het weer een puike aanval van Twedo die de stand op 0-2 zou zetten maar daar stak de grensrechter een stokje voor. Wederom zat deze ruim 3 meter mis maar de scheidsrechter keurde de goal af. En na ruim een half uur spelen wist Sleen de stand toch weer gelijk te trekken. En dan blijkt er toch iets te bestaan als gerechtigheid en kon goaltjesdief Bas Kamst de stand weer in het voordeel van de gasten op het scorebord zetten. Gelijke tijd moet even gezegd worden dat Daniel Mulder deze middag een betrouwbare post achterin is gebleken bij Twedo. Wat speelde hij een puike wedstrijd.

Dat het nog bijna misging was wederom te danken aan de scheidsrechter want hij gaf zomaar een penalty voor Sleen na een handsbal gezien te hebben bij Twedo. En dan moet je van goede huize komen om keeper Gerben Harms te verslaan want ook hij speelde vanmiddag een prima wedstrijd. En dat de penalty dan ook werd gestopt was dan ook niet zo verwonderlijk en je kan gerust zeggen dat de keeper de drie punten voor Twedo heeft gepakt. Hiermee heeft Twedo afstand genomen van de onderste twee plekken en krijgt men FC Ter Apel ’96 in het vizier.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda