WKE ’16 heeft geen kind aan E.H.S.’85

EMMEN - WKE had voor de jeugd een heuse buikschuifbaan opgebouwd, waarvan de kinderen met volle teugen genoten. Ook was het bord met de namen van de personen en bedrijven die WKE voor dit seizoen een bal hebben geschonken, in bedrijf gesteld.

Maar dan nu de wedstrijd. WKE is winnaar geworden van de poule in de bekercompetitie. Van alle 3 tegenstanders werd met dikke cijfers gewonnen. Afgelopen zondag was E.H.S.’85 het slachtoffer. Direct vanaf de aftrap nam WKE het initiatief. In de 8e minuut werd Henk Bakker neer gelegd in het strafschopgebied. Strafschop en Henk plaatste zich achter de bal, maar de keeper van EHS zorgde nog even voor uitstel van executie. In de 13e minuut was het dan toch zo ver. Een afgemeten voorzet van Bernando Veenvliet bereikte de van links ingekomen Harold Wolters en die kopte beheerst de 1-0 binnen (zie foto). In de 22e minuut werd Ferdy Poelman op rechts de diepte ingestuurd en heel onzelfzuchtig legde hij de bal voor op Bertus Wolters en die had geen moeite de 2-0 binnen te tikken. Even daarvoor was al een keer het houtwerk getest. Daarna was er nog een mooie actie van Henk bakker, maar zijn inzet bereikte buiten bereik van de doelman de paal. In de 28e minuut kreeg door een verdedigingsfout kwam Harold Wolters in balbezit, hij omspeelde de doelman en tekende de 3-0 aan (zie foto). 10 minuten later kon Henk Bakker alleen op de doelman afgaan en die had geen moeite de doelman voor de 4-0 te passeren. Op slag van rust zorgde Harold Wolters voor de 5-0 en zijn onvervalste hattrick. Dit was tevens de ruststand. De eerste 3 minuten na rust begon doelpuntenrijk. In de 47ste minuut Bertus Wolters de 6-0, in de 48e minuut Harold Wolters met de 7-0 en een minuut later deed EHS wat terug 7-1. In de 55e minuut zorgde Harold Wolters voor zijn 5e en de 8-1 voor WKE. Daarna scoorde EHS 2 keer achter elkaar in de 67e en de 83e minuut. Bertus Wolters zette het slotakkoord door met zijn 3e treffer de eindstand op 9-3 te bepalen.

Henk Bakker lijkt hier door te breken, maar wordt onderuit gehaald. Even later zal hij de toegeknde stafschop ook nemen maar deze wordt gestopt door de doelman. (foto Bert Oldenburger)