Twedo machteloos in SC Stadskanaal

STADSKANAAL – In de zondag 3e klasse C verloor Twedo na een 2-1 ruststand met 7-1 van Stadskanaal.

Twedo begon wel goed aan de wedstrijd. Goed storen in de opbouw van de thuisclub was de opdracht voor Twedo. Helaas voor de gasten uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam kwam Sander Boer niet voorbij aan zijn tegenstander. Brian Kruit had het lastig tegen zijn snelle opponent en de pogingen van Hendri Venema troffen vooralsnog geen doel. Dan is het ook echt zuur dat na 13 minuten voetballen de goal aan de andere kant viel. Stadskanaal was nog geen moment in de buurt van keeper Gerben Harms geweest. 1-0. Twintig minuten later, wanneer de verdediging van Twedo aan de rechterkant Roy Feiken liet lopen, was het voor Sten Vos een koud kunstje om de bal binnen te tikken. 2-0.

De ploeg van Marc Hegeman toonde nog enige veerkracht en Mark Rabbers kan op slag van rust nog de 2-1 binnen koppen. Na de thee neemt de sterk leidende scheidsrechter een negatieve hoofdrol aan. Daniel Mulder wordt zonder pardon met rood van het veld gestuurd na een lichte overtreding, terwijl geel misschien meer op zijn plaats was geweest. De wedstrijd was toen meteen gespeeld.

Nog geen vijf minuten later scoorde Sten Vos de 3-1 binnen. Roy Feiken deed ook nog een duit in het zakje en scoorde de 4-1. Ook wisselspeler Danny de Laet deed mee en scoorde de 5-1 met een kopbal. De verdediging van Twedo was helemaal van de kaart, Raymon Manting kwam handen en voeten tekort en nog geen minuut later bracht Erik Kok met een kopbal de stand op 6-1. Het slotstuk had Danny de Laat door vijf minuten voor het laatste fluitsignaal met zijn tweede treffer de eindstand op 7-1 te bepalen.