Valther Boys boekt een magere winst tegen Sint Jacob.

SINT JABAPAROCHIE â

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Valther Boys er geen gras overgroeien en gaf meteen vol gas richting doel tegenstander. De thuisploeg had zijn huiswerk goed gedaan, want de twee topschutters aan Valther Boys zijde werden nadrukkelijk in de gaten gehouden. Toch wist Tommy van Rijswijk in de 28e minuut de bal op een schitterende wijze over keeper Jurjen Westra te krullen in het doel. 0-1. Sint Jacob weet zich geen enkele kans te creëren en weet met veel harde overtredingen het spel van Valther Boys te ontregelen. Was Valther Boys de eerste 45 minuten de sterkste, in het tweede deel was het Sint Jacob die alles of niets speelde. Ondanks de druk die Sint Jacob zette duurde het tot de 73e minuut voordat het echt gevaarlijk werd.

Mattin Visser de rechtsback van Sint Jacob stoomde mee op naar voren en zijn schot ging rakelings voorlangs. Dit was ook het enige wapenfeit van Sint Jacob ondanks het veldoverwicht in de tweede helft. Nog een tweetal keren kwamen zij gevaarlijk door maar werden dan terug gefloten wegens buitenspel. Na 90 minuten vond scheidsrechter Keuter het genoeg en blies af. Donderdag aanstaande moet ValtherBoys het thuis afmaken.

Matchwinner Tommy van Rijswijk in duel met Mattin Visser.