Voorbeschouwing op de zaterdagcompetitie KNVB District Noord

EMMEN - In de aanloop naar de nieuwe competitie in de zaterdagafdeling van de KNVB District Noord zien de voorbeschouwingen van de clubs in de gemeente Emmen er als volgt uit:


Zaterdag 2e KLASSE J

Bastin Boer(20): ,,Handhaven is de eerste doelstelling bij DZOH”

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J was de doelstelling van DZOH aan het begin van de competitie in eerste instantie handhaving. Al vrij snel kon die doelstelling worden bijgesteld doordat het vooral in de eerste fase van de competitie het boven verwachting goed ging. Tot aan de winterstop was er geen vuiltje aan de lucht, maar de wedstrijd DZOH-Klazienaveen zorgde wel voor een kentering, zegt DZOH middenvelder Bastin Boer die aan zijn tweede seizoen bij DZOH is begonnen. ,,Na de winterstop werden wij geconfronteerd met veel spelers die niet meer fit waren en daardoor zakten wij vrij snel in de rangorde weg. Zelfs werd al met een benauwde blik naar beneden gekeken, maar uiteindelijk wisten wij ons met een negende plaats toch nog in veilige haven te spelen. Onze doelstelling hebben wij gehaald, maar vraag niet hoe”. Voor het komende seizoen is bij DZOH dan ook vooral handhaven weer de doelstelling, maar zegt Bastin Boer daar direct achteraan: ,,Hopelijk gaat dit niet weer gepaard gaat met de druk van degradatievoetbal. Hoe eerder veilig zo veel beter is dat voor de groep. Wij zullen dat wel moeten doen zonder de vertrokken spelers Max Heijnen en Max Vestering (naar SVBO) en Wouter Smallenburg die zijn heil is gaan zoeken bij vv Emmen. Dit zijn wel spelers uit de eigen jeugd en daarom heel jammer dat die zijn vertrokken. Gelukkig is er ook wel iets bij gekomen. Mick Hendriks, een 2e jaars A-junior die van FC Klazienaveen overkomt en enkele spelers van FC Emmen B1, Ook zullen een aantal jeugdspelers uit eigen jeugd doorstromen. Wij hadden al een jong team, maar het gemiddelde is met deze mutaties nog weer lager geworden.” Volgens Bastin Boer is Pelikaan S nu ook weer topfavoriet voor het kampioenschap. ,,Wij hebben geen enkele zicht in hoeverre bijvoorbeeld het uit de 1e klasse gedegradeerde VEV’67 de selectie heeft versterkt. Wij zullen gewoon van onze eigen kracht moeten uitgaan. Ik denk dat trainer Martin Drent nu de beschikking heeft over een zeer hecht en jonge groep die niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten met elkaar optrekt. Daarbij is iedereen ook nog weer een jaartje ouder geworden dus ook al iets meer ervaring”. besluit Bastion Boer die de A.L.O. studie volgt in Groningen en in de weekend werkaam is bij Jilly's cafetaria in De Rietlanden.

Stefan Holties (34): ,,Drenthina gaat voor plek bij de eerste zeven’’

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J kende Drenthina en niet echt sterk seizoen die vooral na de winterstop weinig hoogtepunten kende. Uiteindelijk eindigden de groenhemden op een tiende plek. Voor trainer Gerrie Benes was dat in zijn 10e seizoen het hoogst haalbare met een ploeg die dan weer goed en dan weer matig speelde. De stabiliteit in de groep ontbrak volgens spits Stefan Holties, die ook van mening was dat er te weinig voetbal en weinig verrassing meer in de ploeg zat. Voor het komende seizoen waait er met Peter Timmer als opvolger van de gestopte Gerrie Benes een nieuwe wind die de ploeg weer uit een impasse moet halen. Stefan Holties: ,,Vanaf de eerste training gaf de van Bargeres overgekomen trainer aan dat Drenthina meer vooruit moet kunnen voetballen. Dat moet ook kunnen met dezelfde groep als het vorige seizoen. De doelstelling is een periodetitel. Alleen Mark Lubberts is gestopt en zoekt zijn heil nu in hardlopen en mountainbiken. De enige aanvulling komt vooral uit de eigen jeugd. Op de training merk ik toch dat de groep weer leergierig is.” Aan een kampioenschap wil men bij Drenthina niet denken, want ook Stefan Holties denkt dat Pelikaan S het komende seizoen weer de grote favoriet voor de titel is. ,,Misschien dat FC Klazienaveen, die het onder leiding van trainer Casper Goedkoop in de laatste fase van de competitie even liet zitten, onder de nieuwe trainer Eric Prins voor een verrassing kan zorgen.” Voor zich zelf heeft Stefan Holties zich meer in een dienende rol gezet, want het lichaam vraagt steeds meer energie en een zoontje van negen maanden vraagt ook steeds meer aandacht. ,,Ik heb in overleg met trainer en spelers besloten om maar één keer per week te trainen. Ik hoop als een soort super sub spits op de bank in mijn zevende seizoen bij Drenthina toch veel speelminuten te maken. Wij gaan er met elkaar voor om zo hoog mogelijk te eindigen. Drenthina is een grote club, die met veel jeugdige talenten, zeker op dit niveau thuishoort. Na de eerste bekerronde met Nieuw Buinen en Stadskanaal als tegenstanders, zullen wij op 22 september op eigen veld tegen Omlandia de eerste punten moeten pakken.“ aldus Stefan Holties die in het dagelijkse leven als algemeen fysiotherapeut is verbonden aan Fysiotherapie Scheperspark in Emmen.

Nick van der Sleen (27): ,,FC Klazienaveen gaat voor plek in de top 5”

KLAZIENAVEEN – Na de fusie tussen Klazienaveen en Zwartemeer was de doelstelling met FC Klazienaveen zo goed mogelijk meedoen in de 2e klasse J. Tot zes wedstrijden voor het einde van de competitie lukte dat onder leiding van trainer Casper Goedkoop aardig met een plekje bij de top-drie. Daarna begonnen wij plotseling punten te verliezen door vooral blessures bij enkele dragende spelers, zegt Nick van der Sleen, de aanvallende middenvelder bij de Klazienaveners en vervolgt: ,,Wij hadden het geluk toen niet meer aan onze zijde en alleen op wilskracht lukte het ook niet meer. Uiteindelijk mochten wij tevreden zijn met een zesde plaats. Daarna moest Casper Goedkoop door de promotie van FC Emmen helaas stoppen. Een pure sportman die ook steeds op zoek was naar verbetering.” Voor het komende seizoen is de van CSVC komende Eric Prins aangetrokken. Een geheel andere trainer, maar wel goed voor de groep met een schat aan ervaring. Een trainer die niet veel clubs heeft gehad, maar wel langdurige contracten uitdiende, vervolgt Nick van der Sleen die 12 seizoenen geleden bij Klazienaveen in de hoofdmacht begon en nu aan zijn tweede seizoen met FC Klazienaveen begint. ,,Naast het vertrek van Casper Goedkoop hebben Iwan Lambers en Dyon Kuhl besloten om een trapje lager te gaan voetballen. Van buitenaf zijn er geen nieuwe spelers bijgekomen en komt de aanvulling vooral uit het tweede elftal. Daardoor kan onze nieuwe trainer wel voortborduren met de selectie zoals die bijna het vorige seizoen was, maar Prins zal er wel zijn eigen stempel op willen zetten”. De doelstelling voor het komende seizoen is in eerste instantie de groep fit houden en dan moet, gezien het vorige seizoen, een plaats bij de eerste vijf, zes mogelijk zijn. Voor mij is Pelikaan S de topfavoriet voor de titel met daarachter het uit de 1e klasse gedegradeerde VEV’67. Ook ploegen als de Weide en DESZ zullen weer bovenin mee gaan draaien, is de conclusie van Nick van der Sleen die ook vooral weer uitkijkt naar de mooie lokale derby’s tegen DZOH en Drenthina. Over de club wil de radiodiagnostisch laborant, werkzaam op de afdeling radiologie in Hardenberg, nog wel even kwijt dat hij als oud-Klazienaveen speler een compliment wil geven aan iedereen die veel werk heeft verzet om deze fusie mogelijk te maken. Knap gedaan, want ook al was het in het begin wel even wennen, in alle gelederen is men nu al zeer tevreden. Het is een gezellige club geworden met een accommodatie om U tegen te zeggen en wij zullen dat op het veld moeten belonen, besluit Nick van der Sleen.

Zaterdag 4e KLASSE E
Centrale verdediger Nino Pitta (32): ,,Sc Angelslo gaat voor een top vijf plaats”

EMMEN – Na twee degradaties op rij zakte Sc Angelslo naar de kelder van het amateurvoetbal op zaterdag, maar de club op sportpark Noord heeft weer de weg naar boven gevonden. Het werd het afgelopen seizoen met vlag en wimpel kampioen dat één klein smetje kende. Dat was de enigste nederlaag in de competitie tegen Erica’86 een week na het binnen halen van het kampioenschap. Het mocht de pret echter niet drukken, zegt centrale verdediger Nino Pitta. ,,Wij hadden wat blessures en het moeten winnen was er ook even af. Het werd een super seizoen mede doordat er enkele spelers weer terugkeerden na een avontuur elders. Ook onze nieuwe trainer Andre Steenhuis kon zich geen beter debuut wensen. Sc Angelslo start dit seizoen met een selectie van 41 spelers door de aanvulling van buitenaf met Dennis Gossen (WKE), Patrick Winters keeper (Veelerveen), Ricardo Gelijk en Marcel Hemel van EHS 85, Nils Tuyn van Weerdinge, Sander Nijstad van Klazienaveen, Amir Jassari (was gestopt weer begonnen) Giovanni Agterberg van CEC en uit eigen jeugd komen over Jaimy Welink en Nawid Shanms over. Hierdoor is SC Angelslo volgens Nino Pitta in de breedte wel sterker geworden. ,,Van de basisspelers zijn Abe de Jong gestopt, maar bij de nieuwelingen zitten zeker drie of vier kandidaten voor de eerste selectie van achttien spelers. Een voordeel is dat het tweede team, dat nu wordt getraind door Geert van der Tuuk en leider Dolf Doornbos, ook sterker is geworden. De aansluiting met het eerste selectie is nu korter is geworden.” Vooruitblikkend geeft Nino Pitta aan dat de doelstelling een plekje bij de eerste vijf is in deze 4e klasse E en misschien stiekem een periodetitel, De concurrentie moeten wij zoeken bij ploegen als CSVC, FDS en MSC. Natuurlijk zijn wij weer blij zijn met de derby’s tegen buurman SVBO waarbij ook de derde helft zeker weer gezellig zal worden.” besluit de personeelsplanner bij StudyStore in Emmen.

Bram Goeree ,,SVBO(zat( kan ook op zaterdag bovenin meedoen”

BARGER OOSTERVELD – SVBO, de plaatselijke voetbaltrots van Barger Oosterveld gaat het komende seizoen ook weer in de zaterdag 4e klasse E spelen. Verdediger Bram Goeree(30) begint aan zijn 10e seizoen in zaterdag 1 en is hoopvol gestemd. ,,Wij hebben het afgelopen seizoen zeker stappen gemaakt onder leiding van de nieuwe trainer Jan Moes, maar speelde nog te wisselvallig. Tot de winsterstop ging het nog prima, maar daarna zakte de ploeg weg op de ranglijst door langdurige blessures en schorsingen.” Voor het komende seizoen heeft de selectie versterking gekregen van spelers als Lorenzo Luichjenbroer, Harm Kuiper,Hidde Rog en André Poloukarov. Larry Umuna en Dion Hoogenboom zijn overgestapt naar de zondag en Peter Prins, Paul Heijne en Tim Flokstra zijn gestopt. Trainer Jan Moes heeft nu een iets bredere selectie om een schorsing of blessure beter op te kunnen vangen.” Voor het komende seizoen is de doelstelling in de groep in ieder geval gaan voor een periodetitel, vervolgt Goeree ook al heeft SVBO niet echt zicht op wat het in de 4e klasse kan aantreffen omdat er veel nieuwe teams
zal tegenkomen. ,,Wij hebben wel meer regionale derby’s zoals tegen FDS, Nieuw Balinge, SCN en het altijd lastige CSVC en gelukkig hebben wij ook weer de derby’s tegen buurman Sc Angelslo, met aansluitend de altijd gezellige derde helft.

ZATERDAG 5e KLASSE F
Kenny Boer(27) ,,Erica’86 moet weer voor een top-6 positie mee kunnen doen”

ERICA - Een aantal seizoenen eindigde Erica’86 vaak vrij onderaan in de zaterdag 5e klasse F, maar na het afgelopen seizoen eindigde de ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Cor Huls op een zesde plaats. Kenny Boer, de linkerverdediger van Erica’86, geeft wel aan dat dit resultaat voor een groot een verdienste is geweest van enkele spelers die over kwamen van Sc Erica. ,,De selectie werd in de breedte een stuk sterker met als gevolg dat het allemaal beter ging lopen. ,,Helaas zijn wij nu weer een beetje terug bij af door dat enkele spelers als Patrick Bruins, Mark Lit en Stefan Reuvers weer de omgaande weg richting Sc Erica hebben gemaakt. De prikkel om weer hoger te voetballen sloeg toch weer aan bij deze spelers. Tegenover dit vertrek heeft de selectie aanvulling gekregen met de komst van Sven Huls, Dennis Adema, Jorrit Maatje en Niek de Wolde. Er is geen doorstroming uit eigen jeugd, maar wij hebben toch wel een leuk ploegje en met ongeveer achttien spelers is de selectie groot genoeg. Cor Huls kan in geval van nood ook altijd nog een beroep doen op enkele spelers uit het tweede team die van waarde zijn voor het eerste.” Vooruitblikkend is Kenny Boer wel positief ook al heeft hij niet echt zicht op de sterkte van enkele ploegen. ,,Ik denk dat het iets gemakkelijker zal kunnen gaan dan het vorige seizoen, want stugge ploegen als Damacota, NKVV en Wildervank zijn er niet meer bij. Ik verwacht nu meer fysiek voetbal en daar kunnen wij denk ik ook wel goed mee uit de voeten. De concurrentie komt misschien wel uit de regio Assen met ploegen als Sc Assen, FC Assen en DOS’63, maar ook NWVV moeten wij niet onderschatten. De sfeer en de instelling is goed in de ploeg die ook fanatiek traint. Ook de jongens die het vorige seizoen even onder gesneeuwd waren door de komst van spelers van Sc Erica, hebben de club niet laten vallen. Wij gaan er met elkaar helemaal voor en het vertrouwen op een goed seizoen is bij iedereen aanwezig, besluit de banketbakker bij Ten Napel in Klazienaveen die naast voetbal ook nog een grote voorliefde heeft voor kooikarpers.

Anne Christ (47): ,,VEV met nieuwe selectie weer vol goede moed van start”

KLAZIENAVEEN NOORD - Na het terugtrekken van het 1e elftal van VEV na vier competitiewedstrijden in het afgelopen seizoen, heeft het nieuwe en jong bestuur van V.E.V. hard gewerkt om weer een 1e elftal op de been te krijgen. Met de zeven nog aanwezige spelers en de aanvulling met Stefan Ottens en Kevin Arling van Zwartemeerse Boys, Roan Arendz van DVC 59, Yoerie Peters van Drenthina, Marcel Veenstra van Erica 86, Wouter Timmermans van FC Klazienaveen en Mike Mulder, Tijs Bakker, Berend Berken, Sander Kampman en Justin Wessels van SVBO heeft de ploeg in Klazienaveen Noord nu een selectie van ongeveer 22 spelers. Het bestuur heeft met de nieuwe start Anne Christ als hoofdtrainer aangetrokken De in Nieuw Dordrecht wonende oefenmeester was het seizoen 2017/2018 trainer van VCG en assistent trainer bij VAKO uit Norg. Anne Christ: ,,Voor mij nu de taak om er nu iets moois van te maken en daar zijn wij druk mee bezig. Wij hebben nog enkele spelers die terugkomen van een blessure en enkele die in ploegendienst werken waar goede afspraken over zijn gemaakt. Wij zijn in juni en juli al met de eerste voorbereidingen begonnen om elkaar zowel op het veld als buiten het veld beter te leren kennen. Helaas hebben wij geen gelukkige loting gehad voor de beker waardoor dat niet veel nieuws opleverde. Wel heb ik gemerkt dat ons sterkste wapen de teambuilding is. Met elkaar voor elkaar willen werken en dat met een team waarin veel snelheid zit en het verdedigend ook stevig staat.” Volgens Anne Christ zijn VCG, Erica’86 en Seta met acht nieuwe spelers de favorieten, terwijl VEV met een 5e of 6e plaats het al goed zal doen. ,,Het nog vrij jonge nieuw bestuur wil de komende twee, drie jaar de schouders er onder zetten om een goed 1e en 2e elftal te krijgen. De toekomst ziet er goed uit en de gezelligheid en plezier is weer terug bij VEV. Wij beginnen de competitie tegen SETA, dus direct al een goede graadmeter waar wij al staan.” besluit Anne Christ.

Hidde Gosevoort(33) wil met NWVV snel weer terug naar de 4e klasse

NIEUW WEERDINGE – Het afgelopen seizoen van NWVV was er eentje om heel snel te vergeten volgens middenvelder Hidde Gosevoort die al sinds 2004 deel uitmaakt van de selectie van NWVV. De mannen van trainer Geert Aalderink degradeerde keihard naar de 5e klasse. Nadat het team voor aanvang van het afgelopen seizoen een aantal belangrijke spelers als Maurice en Raymond Adema, Drasen Jagodic. Peter Stap en Marko Mihalj zag vertrekken werd het heel moeilijk. Met enkele jeugdspelers en aanvulling uit het tweede elftal was dat niet op te vangen. Doordat de trainer graag van achteruit wilde voetballen ging het ook vaak in de opbouw fout met als gevolg dat NWVV maar liefst 154 doelpunten moest incasseren. Dat was toch wel frustrerend omdat wij zelf maar 23 keer wisten te scoren en slechts één wedstrijd wonnen”. Voor het komende seizoen ziet het er bij NWVV volgens Hidde Gosevoort toch wel weer wat rooskleuriger uit. Peter van Elten is wel naar Titan vertrokken, maar NWVV is met de komst van Dennie Meijers (Ter Apel’96), Erwin van der Weide (Sc Angelslo), Stefan Dragstra en Dylon Meijering van Titan een stuk sterker geworden. Ook Drazon Jagodic is er weer bij na een jaartje niet te hebben gespeeld. ,,Met de komst van Erwin van der Weide verwacht ik wel meer scorend vermogen in de ploeg. De doelstelling in de groep is een plek bij de eerste drie die normaal recht geven op een nacompetitie. Wie weet, misschien moeten wij onze doelstelling tussentijds wel bijstellen richting een kampioenschap. Wii zullen elke wedstrijd als een finale moeten spelen, want wij hebben geen enkel inzicht wat wij van de nieuwe indeling moeten verwachten. Ploegen als FC Assen, Asser Boys en DOS’63 zijn voor ons onbekend terrein dus dat is echt koffiedik kijken.” Hidde Gosevoort die als zelfstandig ondernemer in dak en gevelmontage een drukke baan heeft, denkt dat trainer Geert Aalderink wel een goed team neer kan zetten. Hopelijk blijven wij wel een beetje verschoond van blessures en/of schorsingen, maar de trainer heeft altijd nog enkele jeugdspelers, die het vorige seizoen noodgedwongen al regelmatig moesten bijspringen, achter de hand. Wij gaan er voor en meer kunnen wij ook niet doen, besluit Hidde Gosevoort.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda