Weiteveense Boys in de slotfase langs Valther Boys

VALTHE - Er was Valther Boys zondagmiddag alles aangelegen om de drie punten binnenshuis te houden, om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de zondag 5e klasse F.

Helaas was het Weiteveense Boys die na een enerverende wedstrijd de drie punten mee naar huis nam. Een gelijkspel hadden de jongens uit Valthe gezien de hele wedstrijd wel verdiend. Valther Boys had het eerste half uur het betere van het spel en kwam door Tommy van Rijswijk in 18e minuut op voorsprong. 1-0.

Daarna kwam Weiteveen wat beter in het ritme en zette de groen-witten steeds meer onder druk. Stefan Bernsen maakte in de 37e minuut de gelijkmaker. 1-1. Ook na de rust had Weiteveen het betere van het spel en via snelle counters werd het doel van Valther Boys bestookt.

Na 64 minuten was het Ruben de Koning die er 1-2 van maakte. Valther Boys kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd en creëerde ook wat kansen. In een scrimmage voor het doel was het uiteindelijk Rickjan De Vries die in de 84e minuut de gelijkmaker achter de Weiteveense doelman wist te frommelen. 2-2 en de wedstrijd lijkt dan gespeeld denkt men.

Een vrije bal op het middenveld levert zoveel discussie op dat de verdediging van Valther Boys niet goed stond en Stefan Bernsen in de 88e minuut zijn tweede van de middag kan binnen schieten. Eindstand 2-3 en daarmee bleef Valther Boys met een flinke kater achter.