Onstwedder Boys - SVBO(zat) duurde 5 minuten te lang voor SVBO

ONSTWEDDE – In de zaterdag 4e klasse D verloor SVBO(zat) na een 3-0 ruststand met 6-3 van het hoger geplaatste Onstwedder Boys. In de eerste helft van deze wedstrijd waren de gastheren volgens SVBO trainer Jan Moes de bovenliggende partij en halverwege de wedstrijd ook wel verdiend met 3-0 voorstond via doelpunten van Gerko Scheper, Harm Visser en Anne Wilzing.

,,In de rust hebben daardoor een aantal dingen anders ingevuld en dat had ook succes. Robert Feringa scoorde binnen vijf minuten vanuit een perfecte vrije bal de 3-1 en nadat Larry Umuna even later ook nog de aansluitingstreffer kan scoren door goed te reageren op een dieptebal en de verdediging er op snelheid uitliep.” Dat betekende 3-2 en SVBO rook dat er meer in zat en ging dan ook vol op de aanval en werd de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd kregen de Barger Oostervelds loon naar werken.

Een op maat gegeven voorzet van Robert Feringa stelde Michael Geerts in staat om de 3-3 te scoren. Leek SVBO dan toch nog het onmogelijke te bewerkstellingen? Nee…., het werd uiteindelijk nog een flinke domper, want Onstwedder Boys kwam in de 85e minuut opnieuw op voorsprong door Jarno Sterenborg, 4-3 maar SVBO perste er nog één keer alles uit om alsnog ene puntje te pakken. Dat was hen niet gegund want de thuisclub maakte goed gebruik van de ruimte die het kreeg en bepaalde uiteindelijk via doelpunten van Sem Nieuwenhuis en Gerwin de Wijk voor een 6-3 eindstand.