VCG – Bargeres een kwartier voor tijd gestaakt

GEESBRUG - De wedstrijd in de 5e klasse D tussen VCG en Bargeres eindigde zaterdagmiddag eerder dan verwacht. De scheidsrechter besloot de wedstrijd een kwartier voor tijd te beeindigen na een opstootje toen twee spelers een rode kaart kreeg. Bargeres trainer Aryan Doldersum: ,,Wij begonnen niet goed aan de wedstrijd. Binnen 30 seconden stonden wij al met 1-0 achter nadat de bal achterin zo maar bij een tegenstander werd ingeleverd.

Daarna herpakten wij ons wel en maakten twee prima uitgespeelde goals. In de 23e minuut Jelmer ten Cate de 1-1 en Casper Dorgelo in de 35e minuut de 1-2. Daarna was er weinig aan de hand op het veld, maar over het geheel genomen speelde Bargeres wel heel matig moet ik eerlijk zeggen. Veel foute passes, wat gemakzucht leek het haast wel, slap in de duels”.

Ruststand 1-2 en na rust toonde Bargeres wel meer strijd, maar de tegenstander werd ook gevaarlijker. Niet met groots voetbal, maar wel met meer strijd en kwam na een uur spelen dan ook verdiend op 2-2. Daarna ontstond er met name irritatie over de assistent scheidsrechter van VCG, volgens Bargeres trainer Aryan Doldersum.

,,Hij vlagde alles af en was de boel flink aan het opstoken. Een kwartier voor tijd maakt een speler van VCG aan de zijlijn een grove overtreding op Casper Dorgelo. Die speler kreeg rood, maar toen kwam de assistent-scheidsrechter het veld in rennen richting de scheids om Dorgelo ook een rode kaart aan te praten. Dat lukte hem ook, maar toen waren de rapen gaar. De wedstrijd werd daarop bij een 2-2 stand gestaakt. Na afloop was er niks meer aan de hand, maar Bargeres zal zeker nog een keer de reis naar Geesbrug moeten maken om het laatste kwartier uit te spelen.”