Six-pack voor DVC’59

NIEUW DORDRECHT - Met een duidelijke 6 – 0 overwinning liet DVC’59 zondag zien dat het over veel meer voetbalkwaliteit beschikt dan Eext. Ondanks dat DVC’59 met een gewijzigd elftal moest spelen, omdat het 3 spelers miste, liet het team geen spaan heel van Eext. Als gevolg van de wijzigingen maakte de 15 jarige B-junior Aron Arends deze middag zijn debuut in de basiself. Vanaf het begin regeerden de mannen uit Nieuw Dordrecht de wedstrijd. Het was dan ook niet verrassend dat de ploeg in de 19e minuut op een 1 – o voorsprong kwam. Middenvelder Gert Mink stuurde aanvaller Nick Mink met een bekeken pass weg. Nick schudde een verdediger van zich af en alleen voor doelman Poelman maakte hij geen fout en scoorde de 1 – 0.

In de 35e minuut maakte dezelfde Nick Mink met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied de 2 – 0. In de 40e minuut stelde Nick Mink Roy Sibon in staat om de 3 – 0 op het scorebord te brengen. De mooiste aktie van DVC’59 was in de 42e minuut. Nick Mink gaf aan de linkerkant de bal mee aan junior Aron Arends, die vervolgens een perfecte voorzet gaf op Damian Vos, die vervolgens de bal tegendraads prachtig tegen de touwen kopte. Tot verbazing van een ieder werd deze goal echter afgekeurd door de scheidsrechter na een onterecht vlagsignaal van de grensrechter van Eext.

De spelers van DVC’59 lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en gingen in de 2e helft vrolijk verder met aanvallend voetbal. De 4- 0 kwam dan ook in de 60e minuut tot stand. Het was wederom Roy Sibon die scoorde. De hardwerkende spits Damian Vos liet zich deze wedstrijd ook niet onbetuigd. Met twee treffers bracht hij de 6 – 0 eindstand op het scorebord, waarbij vooral de laatste goal er mag zijn. Na een balaanname in het strafschopgebied kapte hij zijn directe tegenstander op prachtige wijze uit en schoot de bal beheerst in de verste hoek. Een mooi resultaat dat vertrouwen geeft voor de laatste twee kompetitiewedstrijden.