SVBC en Schoonebeek in evenwicht: 1-1

BARGER COMPASCUUM - Zondagmiddag moest SVBC aantreden in Schoonebeek tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Doorgaans levert dit altijd alleraardigste wedstrijden op. Zo ook deze keer. Na een spannende wedstrijd stond er na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

SVBC startte de wedstrijd goed. De eerste tien minuten was het de betere ploeg zonder tot echt goede mogelijkheden te komen. Na een kwartier nam Schoonebeek de wedstrijd over. SVBC moest achteruit en kwam na 17 minuten op achterstand. Na een hoekschop vanaf de linkerkant nam Niek Huser de bal goed aan, draaide bij verdediger Jasper Klement weg en schoot onhoudbaar voor doelman Gustin de bal binnen:1-0

Na deze voorsprong bleef Schoonebeek de betere ploeg maar verzuimde de score verder op te voeren. De spitsen van SchoonebeekHuser ,Bos en Berens waren of te onzorgvuldig of hadden de pech dat een schot via o.ade deklat over ging.

SVBC bleef in de counter echter gevaarlijk en had ook de pech dat Berry Hummel slechts de lat raakte en Robin Hartmann in de rebound over knalde. De grootste kans vlak voor de pauze was voor SVBC . Na een goed opgezette aanval schoot Leroy Vink van dichtbij over. Ruststand : 1-0

Na de pauze ontstond er een spannende wedstrijd. Beide ploegen gingen tot het uiterste . De eerste kans na de pauze was voor Schoonebeek . Spits Niek Huser schoot echter voorlangs na slecht uitverdedigen bij SVBC. SVBC zette echter nog een tandje bij,nam de wedstrijd over en zag een rush van Henk Jan Keuter nog net gestuit worden door laatste man Levelink. In de 65e minuut kwam SVBC terecht op gelijke hoogte. Na een prachtige aanval via Davey Geerts en Berry Hummel kon Robin Hartmann gemakkelijk scoren: 1-1

Na deze treffer bleef SVBC de gevaarlijkste ploeg. Via snelle uitvallen via Ruben Harms en Kevin Geerts had SVBC de wedstrijd nog in zijn voordeel kunnen beslissen. Het had echter de pech dat hun schoten voorlangs of over gingen. Kevin Geerts had in blessuretijd Schoonebeek nog pijn kunnen doen maar alleen voor doelman Martin Berens strandde hij op de doelman. Eindstand derhalve 1-1. Een eindstand waar beide ploegen wel mee konden leven . Volgende week speelt SVBC thuis tegen Valther Boys.