Schoonebeek wint met ruime cijfers van Witteveense Boys'87

SCHOONEBEEK - Schoonebeek trainer Harm Kiers droeg zijn team op om binnen 20 minuten de tegenstander op afstand te zetten. Zijn opdracht werd binnen 20 seconden bijna uitgevoerd maar de treffer werd helaas (onterecht?) wegens buitenspel geannuleerd.

Desondanks hield een gretig Schoonebeek de bezoekers in een ijzeren greep en na 90 minuten stond er een klinkende 6-1 overwinning op het scorebord.

Vanaf het begin had Schoonebeek dus het initiatief en lag de bal in de 11e minuut al op de stip, omdat Johan Bos werd neergelegd. Jesper Swieters benutte de strafschop, 1-0. Schoonebeek bouwde een overwicht op, tegen een onmachtig Witteveense Boys. Schoonebeek bleef Witteveense Boys afjagen en vlot combinerend kwam het tot vele kansen.

In de 36e minuut bracht Johan Bos de bal diagonaal voor het doel, deze werd opgevangen door Edfrin Silvania, die binnen schoot, 2-0. In de 43e minuut speelde Leon Steffens, Niek Huser aan, deze speelde de WB-defensie uit en scoorde, 3-0. Direct daarop werd Niek Huser door Mart Berends vrij gespeeld, en schoofde 4-0 binnen.

Na de rust ging Schoonebeek gewoon door en liet Witteveense Boys geen moment in de wedstrijd komen. In de 57e minuut werd de score verder opgevoerd; Johan Bos trok voor en Edfrin Silvania schoof beheerst binnen, 5-0. Ook bleef Schoonebeek de 100% kansen missen, en gaf zelfs in de 75e minuut een strafschop weg, deze werd benut door Sander Voortman. De eindstand werd door Niek Huser bepaald op 6-1, met enkele kapbewegingen soleerde hij door de WB-defensie en scoorde.

Schoonebeek doelman Martin Berens(ziek) werd deze middag uitstekend vervangen door A-juniorendoelman Rob Koers. Door deze overwinning schuift Schoonebeek door naar de bovenste plekken in de 4e klasse D, Witteveense Boys blijft onderin hangen.