Onnodig verlies EHS'85 tegen Zandpol.

EMMERSCHANS - EHS'85 heeft een zure nederlaag geleden tegen Zandpol. Het werd vandaag 3-4 voor Zandpol. Het is een terugkerend probleem by de schanskers, er worden legio kansen gecreeerd om de wedstryd vroegtydig te beslissen en de tegenstander heeft vaak aan één kans genoeg.

Voor rust had EHS'85 met minimaal 2 a 3 goals verschil voor moeten staan. EHS'85 begon zeer sterk aan de wedstryd en kwam al in de 2e minuut aan de leiding. Een bal werd door Sander Katoen de diepte ingestuurd naar Michel Jager en deze vond met een afgemeten voorzet clubtopscoorder Elwin de Jong en die kon van dichtby eenvoudig intikken.

De 1-1 viel in de 10e minuut een verre uittrap van de keeper werd gemist door Martyn Korthuis en de bal viel via een stuit over de verdediging en kwam terecht by de spits van Zandpol en die gaf de bal voor naar de linkerspits en die vond met een schuiver de verre hoek. Gelukkig was daar de Jong die voor de voorsprong zorgde. Vanaf de linkerkant ging hy naar binnen zorgde met een prachtige goal in de verre hoek voor de 2-1.

Daarna legio kansen via Michel Jager, Mark Linneman, Korthuis (paal) en Katoen om de score te vergroten. Zandpol kreeg nog een grote kans op 2-2 maar de bal werd door Bjorn Nyholt van de lyn gehaald. EHS'85 dacht op 3-1 te komen maar de grensrechter hielp zijn team door te vlaggen waar het nooit buitenspel was. Dit deed hij vooral de 1e helft een aantal keer en helaas floot de scheidsrechter hier steeds voor. Na rust kwam Zandpol binnen 12 seconden op 2-2.

Een verkeerde terugspeelbal van Milos Oluic werd door de spits van Zandpol afgemaakt waar keeper Mark Schepers er niet goed uitzag.EHS'85 werd niet meer zo gevaarlijk als in de 1e helft maar kreeg nog wel genoeg kansen om op voorsprong te komen. Zandpol kwam uit een counter op 2-3 en 10 minuten voor tijd zelfs op 2-4.

In de 89e minuut maakte Katoen van dichtbij de 3-4 en zijn broertje Bastiaan Katoen had de gelijkmaker kunnen maken in blessuretijd maar hij kreeg de bal op zijn punt van zijn schoen en de bal ging over. Hierdoor mist EHS'85 de aansluiting met de top en wordt het tijd om weer eens 3 punten te pakken. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen EEC.