Roswinkel eenvoudig langs Veelerveen

VEELERVEEN - In de zondag 5e klasse E stond zondagmiddag in Veelerveen de wedstrijd tegen Roswinkel op het programma. Na een moeizaam begin werd er toch vrij eenvoudig een 5-0 overwinning geboekt.

Al snel werd duidelijk dat Roswinkel de betere ploeg was. Er werd al vroeg druk gezet zodat het spel zich vooral afspeelde op de helft van Veelerveen. Het positiespel was redelijk alleen de beslissende eindpass was slordig waardoor er geen grote kansen werden gecreëerd.

De eerste grote kansen waren voor Veelerveen, maar telkens was daar keeper Sander Straver om redding te brengen. In de 16de minuut was het wel raak voor Roswinkel. Een corner van Johan Berens belandde op het hoofd van Pascal Richart, die de bal keurig in de bovenhoek knikte. Het werd nu een eenzijdige wedstrijd.

Roswinkel ging aanvallen en Veelerveen kon alleen maar tegenhouden. Omdat er slordig werd gespeeld viel in de 37ste minuut pas de 2-0. Na een goede aanval over links speelde Johan Berens de bal terug op Rick Kleinenberg die met een strakke schuiver al weer zijn vierde goal van het seizoen liet aantekenen.

Na rust ging Roswinkel direct op zoek naar de 3-0 om zo de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde dan ook al in de 48ste minuut. Het was wederom Johan Berens die een goede voorzet afleverde en zo kon invaller Tim Kleinenberg de bal met de heup binnen werken. In het verdere verloop van de wedstrijd was er weinig spanning meer. Roswinkel probeerde de score uit te bouwen en Veelerveen wou alleen maar de schade beperkt houden.

Roswinkel scoorde nog 2 keer. Eerst was het Aaldert van Eck die op aangeven van Johan Berens de bal beheerst binnen schoot. En daarna was het Johan Berens zelf die de op maat gegeven voorzet van de jarige Dylan Bulle knap binnen kopte en zo de eindstand bepaalde op 5-0.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Wedde. Als er gewonnen word zal Roswinkel Wedde passeren op de ranglijst, maar dan zal er wel beter moeten worden gespeeld om de 3 punten in eigen huis te houden.