SC Angelslo in eigen huis trefzekerder dan De Griffioen

EMMEN - De Griffioen uit Oosterwolde kwam afgelopen zaterdag op bezoek; gezien de stand op de ranglijst moesten de Emmenaren vol aan de bak. Het werd een open wedstrijd met veel kansen die om zeep geholpen werden, of was het gewoon de wedstrijd van de keepers?

Angelslo stond vanaf het begin onder druk en al in de eerste tien minuten deed zich een aantal goede mogelijkheden voor die de rood/gelen al snel op achterstand hadden kunnen zetten. Doelman Katoen voorkwam dit echter. Angelslo kreeg geleidelijk aan iets meer grip op haar tegenstander en creëerde zelf ook een paar dotten van kansen, maar de doelman van De Griffioen hield op zijn beurt het doel schoon. Het spel bleef de rest van de eerste helft op en neer golven, maar beide ploegen waren niet trefzeker en er werd dan ook gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft stond er een ander SC Angelslo op de mat. De mouwen werden opgestroopt en met veel strijd en stevige duels kon Angelslo haar tegenstander onder druk zetten. Zoals het echter de hele wedstrijd al ging, werd ook nu kans na kans in de kiem gesmoord. De Griffioen kwam maar af en toe onder de Emmer druk vandaan, maar stuitte wederom op keeper Katoen. Pas in de 62e minuut kwam Angelslo op een 1-0 voorsprong. Vanuit een voorzet vanaf rechts kopte Danny Oosterdijk de bal goed binnen.

Was dit de opmaat naar een hogere score? Nee. Beide ploegen bleven slordig in hun afwerking en stuitten keer op keer op de goed presterende doelmannen. Toch was het Angelslo dat de winst volledig naar zich toe trok. In de 90e minuut werd Lhoucine El Asri diep gestuurd en met een prachtige boogbal besliste hij de eindstand op 2-0. Door deze overwinning stijgt SC Angelslo twee plaatsen, maar met nog drie wedstrijden te gaan voor de winterstop zullen nog steeds alle zeilen bijgezet moeten worden.