Geluk wederom niet aan zijde SVV’04

EELDE/PATERSWOLDE - S.V.V.’04 begint te wennen aan het niveau van de 2e klasse en heeft met name in de laatste wedstrijden tegen o.a. Roden en T.E.V.V, laten zien goede weerstand te kunnen bieden tegen de gevestigde namen in deze klasse, De wedstrijd eindigde na een spannend slot na 15 minuten speeltijd in een 3-3 eindstand waarmee Actief de gelukkigste was en SVV’04 wederom te weinig kreeg.

Als lantaarndrager in de 2e klasse L mocht SVV’04 vanmiddag aantreden tegen het in de middenmoot van de ranglijst staande Actief uit Eelde. Ook vandaag lieten de spelers van SVV’04 zien het niveau van de 2e klasse aan te kunnen. De eerste twintig minuten van de wedstrijd speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af en werden er aan beide zijden nauwelijks echte kansen gecreëerd. SVV’04 was in de 25e en 30e minuut van de wedstrijd nog het dichts bij de openingstreffer door doelpogingen van Mark Heijnen.

In de 33e minuut van de wedstrijd was het dan eindelijk raak voor SVV’04, Milan van de Weide wist handig gebruik te maken van een misverstand in de verdediging van Actief en scoorde uit een moeilijke hoek de 0-1. SVV’04 begon aan een sterke fase in de wedstrijd en wist de verdediging van Actief meer en meer onder druk te zetten. Ondanks een enkele tegenaanval van Actief was het voornamelijk SVV’04 dat met goed verzorgd opbouwend voetbal de aanval zocht. In de 42e minuut werd dit beloond door een doelpunt van Michel Kerkdijk die vanuit een corner de bal bij de eerste paal hard met het hoofd binnenkopte en de keeper Ron Meijer van Actief kansloos liet. Op dat moment een terechte ruststand

Na de rust moest trainer Herman Scherpen de geblesseerde verdediger Frank Klaassen wisselen voor Ruud Klingenberg. Actief probeerde vanaf dat moment meer grip op de wedstrijd te krijgen en nadat ook Milan van der Weide met een Kuitbeenblessure van het veld moest was het Actief die door een mooi doelpunt van invaller Boerma de stand wist terug te brengen tot 1-2, Ondanks een tweetal kansen van SVV’04 om verder uit te lopen was hetin de 78e minuut van de wedstrijd wederom Boerma die voor Actief scoorde, dit ondanks een vermeend buitenspel situatie geconstateerd door de assistent grensrechter Bert Schoemakers van SVV’04 .

Scheidsrechter Souisa had dit echter anders gezien en keurde het doelpunt goed en ondanks de vele protesten van de spelers van SVV’04 bleef de leidsman bij zijn beslissing. Vanaf dat moment ontstond een grimmige wedstrijd en probeerden beide teams door een portie inzet de overwinning binnen te halen, het was echter de tot de rust goed leidende scheidsrechter Souisa die het grip op de spelers en wedstrijd volledig kwijt raakte en vele spelers trakteerde op gele kaarten aan beide zijden. Het was toch SVV’04 die in de 89e minuut door een doelpunt van Mark Heijnen de 2-3 op het scorebord liet aantekenen

Actief moest en ging risico’s nemen door laatste man Andries Spijkerman mee naar voren te sturen en SVV’04 kon niet meer doen dan tegenstand bieden en de voorsprong te verdedigen Scheidsrechter Souisa telde meer dan 12 minuten bij de officiële speeltijd en haalde zich hiermede de woede van zowel de SVV’04 spelers als de begeleiding en supporters op de hals. In de 12e minuut van de blessuretijd werd een vrije bal toegekend aan Actief die door Aanvoerder en stormram van Actief Andries Spijkerman hard en dwars door de opgestelde muur van SVV’04 in de hoek werd binnenschoten.

SVV’04 stroopte de mouwen andermaal op en in de laatste aanval van de wedstrijd wist de doorgebroken Mark Heijnen bijna nog de winnende treffer binnen te schieten maar zoals zo vaak de laatste wedstrijden zat het geluk niet aan de kant van SVV’04 en keerden spelers en supporters met slechts 1 punt huiswaarts naar Schoonebeek terwijl het 3 punten had verdiend.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Peize waar we door het vandaag vertoonde spel van de ploeg van Herman Scherpen hopen eindelijk eens de 3 verdiende punten aan het punten totaal toe te kunnen voegen