Zwartemeer opnieuw naar winst

PATERSWOLDE - Ook de tweede wedstrijd na de winterstop is door Zwartemeer gewonnen. Uit bij Actief werd het 0-3. Het spel was van beide teams niet geweldig mede door de harde wind die over het veld raasde.

Veel ballen waren gedragen door de wind veel te hard en ballen die tegen de wind in moesten kwamen veelal niet aan of verdwenen buiten de lijnen. Zwartemeer had de overhand in de beginfase en kwam uit een corner van Bas de Vries op 0-1. Bas legde de bal precies bij de eerste paal waar Maurice Heine de bal kon binnenkoppen.

Actief probeerde vervolgens wat aan de achterstand te doen maar was grotendeels krachteloos. Hun beste kans was een vrije bal op randje 16 die door hun nummer 10 goed ingeschoten werd maar evenzo fraai door keeper Jeroen Lambers uit de bovenhoek geranseld werd. Even later kreeg Actief een hoekschop die simpel door Jeroen Lambers weggebokst werd maar ineens lag er op de Zwartemeer doellijn een kluwen van spelers. Na de ontrafeling van het kluwen gaf de scheidsrechter rood voor de spits van Actief en geel voor Jeroen Lambers.

Even later was het rust. Na rust had Zwartemeer de wind in de rug maar wisten het tiental van Actief niet de wil op te leggen. Actief drong in feite nog het meeste aan op de goal van Jeroen Lambers maar werd amper gevaarlijk. Zo was de wedstrijd meer spannend dan fraai totdat een paar minuten voor tijd Marc Dekker de 0-2 bij de tweede paal kon binnenkoppen uit een corner. Hiermee was de wedstrijd beslist. Leon Rijfkogel mocht nog de 0-3 maken, hij kon vrij ongehinderd doorlopen tot de 16 van Actief om vervolgens de keeper te verschalken.

Zo gaan de belangrijke punten mee naar Klazienaveen waar volgende week de wedstrijd wacht tegen rode lantaarndrager SVV die gisteren FC Assen met 3-0 versloeg. Aangezien gisteren de eerste ronde uit de derde periode werd gespeeld is het duel van volgende week dus ook een duel tussen de huidige koplopers in de derde periode. Een bijkomstigheid waar geen enkele speler mee bezig zal zijn.