Greipel bevestigt sprintkwaliteiten

MADRID - Voor de vierde maal wist Andr? Greipel een etappe van de Vuelta op zijn naam te schrijven. De sprinter van Team Columbia zette in de laatste etappe een machtige pedaaltred in en wist met bijna twee volle lengtes iedereen achter zich te houden. In de eindklassering veranderde niets. Valverde hield zich in de laatste etappe van de ronde van Spanje moeiteloos staande en wist de eindzege te pakken in de 64-ste editie van de Vuelta. Robert Gesink (Rabobank) werd uiteindelijk zesde en Johnny Hoogerland (Vacansoleil) twaalfde.


Op deze foto van Unipublic heft etappewinnaar Greipel de armen. Geheel rechts Tom Leezer van Rabobank, die vandaag negende werd.

De 139 renners hadden in deze laatste rit bepaald geen haast op weg naar Madrid. Op hun dooie akkertje fietsten ze naar de Spaanse hoofdstad. Geen wonder, want behalve de etappezege stond er niets meer op het spel.
Uitrijden was het devies. Dat werd gedaan. De rit tussen Rivas-Vaciamadrid en de hoofdstad Madrid, een tocht van 110 kilometer, leverde nagenoeg geen spektakel op.

Tot ongeveer 25 kilometer voor de meet. Toen sprong een vijftal renners uit het peloton weg. Daaronder Jesus Rosendo Prado, Dominik Roels en David Garcia da Pena. Maar dit vijftal bleef niet uit de klauwen van het peloton, dat, hoe meer de renners de streep naderden, hoe harder begon te rijden. In de slotkilometers werden snelheden van boven de 70 kilometer per uur gemeten. Het jagende peloton bracht de sprinters in stelling en daarvan profiteerde groene trui-drager André Greipel optimaal. Hij reed iedereen uit het wiel en zegevierde voor de vierde maal in de ronde van Spanje van 2009.

Voor de renners van Vacansoleil was het jammer dat Borut Bozic net niet de kracht had om Greipel te volgen. Bozic werd in deze laatste etappe derde en moest ook Daniëlle Benatti voor laten gaan. Wel is duidelijk geworden dat Vacansoleil een uitstekend visitekaartje heeft afgegeven in de eerste grote ronde die de ploeg mocht rijden. Daarbij heeft niet alleen sprinter Bozic de aandacht op zich gevestigd, maar ook Johnny Hoogerland en Lieuwe Westra.

|
Voor Rabobank was het bijzonder jammer dat, na zijn val in de Tour de France, Robert Gesink ook in deze ronde met een zware val te maken kreeg. De renner ging in de slotweek hard onderuit, juist op het moment dat hij de tweede plaats in het algemeen klassement in handen had. In de bergrit van afgelopen vrijdag ging het niet meer en viel Gesink terug naar de zesde plek in het algemeen klassement.

Vandaag had Rabobank in de eindsprint Tom Leezer mee en hij werd in de slotetappe negende. Met de uitstekende prestaties van de twee Nederlandse ploegen in deze Vuelta zijn de drie grote wielerronden voor dit jaar tot hun eind gekomen. Zo kwam er ook een eind van de Vuelta die ruim drie weken geleden in Assen met een individuele tijdrit begon.(foto's van Unipublic )

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda