ZORG

WW daalt verder in Drenthe

EMMEN - In juli daalde het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe. Tekorten in de ICT bieden kansen voor werkzoekenden. Er zijn verschillende manieren om de personeelstekorten aan te pakken, zoals omscholingstrajecten.
Reageer!

Zorgen over werkdruk vrijwilligers bij Humanitas Thuisadministratie

BORGER-ODOORN - Humanitas Emmen & Borger-Odoorn maakt zich zorgen over de toenemende werkdruk van haar vrijwilligers en is daarom dringend op zoek naar nieuwe mensen. Dat laat coördinator Ronald Brinkman van Humanitas Thuisadministratie weten. Een tiental vrijwilligers helpt op dit moment ruim veertig mensen hun financiële administratie op orde te krijgen en dit aantal blijft stijgen.
Reageer!

Convenant zelfstandig wonen in Zuidoost-Drenthe

EMMEN - Van beschermd wonen naar beschermd thuis. 11 zorgaanbieders, 3 woningcorporaties en de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn hebben een convenant getekend voor het begeleiden van kwetsbare personen naar zelfstandig wonen. Dit convenant is van toepassing op personen die uitstromen uit beschermd wonen, maatschappelijke opvang of uit de vrouwenopvang.
Reageer!

‘Meters met diabetes’ op 13 locaties in Drenthe van start

Emmen - Deelnemers wandelen de hele zomer wekelijks onder begeleiding van professionals. Meters met Diabetes is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid, maar vooral voor mensen met diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Deelnemers worden in de vertrouwde omgeving van hun huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of buurtsportcoach gevraagd of ze mee willen doen.
Reageer!

Dillehof is op zoek naar helpende handen

KLAZIENAVEEN - Woonzorglocatie Dillehof in Klazienaveen is op zoek naar vrijwilligers om te ondersteunen bij verschillende activiteiten. Wie graag wat wil betekenen voor de ouderen in het woonzorgcentrum en nog wat vrije uren heeft, is van harte welkom zich te melden. ,,Vrijwilligers vormen een belangrijke ondersteuning bij vooral de leuke en extra activiteiten die wij aan de bewoners bieden’’, vertelt Manita Kat die activiteitenbegeleider is in Dillehof en De Weegbree.
Reageer!

Inwoners houden dezelfde aanbieder voor huishoudelijke hulp

EMMEN - De gemeente Emmen verlengt de contracten met de vier hoofdaanbieders van schoonmaakondersteuning en begeleiding voor de komende twee jaren. Dit betekent dat inwoners in principe dezelfde persoon houden voor huishoudelijke hulp. Binnen de gemeente voeren vier aanbieders de Wmo-taken voor schoonmaakondersteuning en begeleiding uit. Deze aanbieders zijn Dokter schoonmaakondersteuning, Cosis, AthomeFirst en Thalia thuiszorg. Iedere aanbieder werkt in één of twee gebieden van de gemeente Emmen.
Reageer!

Zorgbelang Drenthe luidt noodklok over boosterchaos

EMMEN - Onvoorstelbaar, Jan van Loenen, bestuurder-directeur van Zorgbelang Drenthe, heeft geen goed woord over voor de chaos rond de boosterprikken tegen corona. Ik ben verbijsterd dat starre bureaucratie bij de GGD en het Ministerie van VWS voorkomt dat bijvoorbeeld huisartsen helpen bij het boosteren. GGD en VWS nemen hiermee onverantwoord grote risicos
Reageer!

Zorgbelang Drenthe: onderzoek naar booster-chaos

EMMEN - Chaos, aan een woord heeft Jan van Loenen, bestuurder-directeur van Zorgbelang Drenthe, voldoende om de situatie rond de boosterprikken tegen corona te omschrijven. Er is onduidelijkheid over wie wanneer een boosterprik kan halen.
Reageer!

Onderzoek Zorgbelang Drenthe: zorg over de grens gewenst?

EMMEN - Wat betekent het uitstel van planbare zorg, als gevolg van de coronapandemie, voor patiënten uit de provincies Drenthe en Groningen? Zouden zij ervoor kiezen de grens over te gaan als zij dan eerder worden geholpen? Om de zorg in de noordelijke grensregio beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van de inwoners voeren Zorgbelang Drenthe en Groningen een onderzoek uit.
Reageer!

Drenthe in groen licht voor pleegzorg Week van de Pleegzorg: 3 t/m 10 november 2021

ASSEn - Deze week start de landelijke Week van de Pleegzorg (3 tot en met 10 november 2021). Pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Gezinsvormen en Yorneo zetten in samenwerking met gemeenten en Stichting Pleegwijzer pleegouders in het zonnetje en vragen aandacht voor kinderen die geen warme en veilige thuissituatie hebben, door Drenthe en daarmee pleegzorg in groen licht te zetten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda