Judo

Judoka Elisabeth Meijer kampioen in Emmen

EMMEN - De 13-jarige Elisabeth Meijer uit Assen heeft afgelopen zaterdag op overtuigende wijze de Open Drentse Kampioenschappen op haar naam gezet. De judoka van Judoschool Veendam wist al haar wedstrijden met een ippon (vol punt) te winnen. Het toernooi in Emmen was met 500 judoka's uit 7 verschillende landen enorm goed bezet.

Open Drentse judokampioenschappen groot succes

EMMEN - Met 600 deelnemers uit binnen en buitenland, waaronder enkele nationale kampioenen, zijn de vierde Open Drentse judokampioenschappen een groot succes geworden. Ongeveer 700 toeschouwers genoten de gehele dag in sporthal Angelslo van topjudo.

Toernooi Anbergen succesvol voor de judoka,s van judovereniging Vos

ANBERGEN - 10 judoka,s van judoverenigingVos hebben prijzen behaald tijdens een judotopernooi in Anbergen. Heel opvallend was Nicolai Slagter die vierde een goeie come-back vierde door 3 keer ippon te scoren, dus drie wedstrijden gewonnen en verdiende daarmee een 3e plek bij de senioren. Nadieh Grooten had een stroefe opening en verloor nipt. Zij kwam daarna goed terug met uitstekende gewonnen wedstrijden en behaalde uiteindelijk een 2e plek bij de senioren.

Open Drentse Judo Kampioenschappen in Emmen

Judovereniging Vos organiseert voor de 4e achtereenvolgende keer de Open Drentse Judo Kampioenschappen. (ODJK). Deze worden gehouden op zaterdag 17 oktober aaanstaande in Sporthal Angelslo te Emmen. De aanvang is om 9.00 uur. De laatste wedstrijden zijn om 17.00 uur. Verwacht aantal deelnemers is 600. Deze komen uit Duitsland, Zweden, Belgi?, Frankrijk, Noorwegen, Denemarken en natuurlijk Nederland. In totaal doen er 62 verenigingen c.q. sportscholen mee. Noorwegen komt met de nationale selectie. Evenals in 2008 komen er weer nationale topjudoka, s op de wedstrijdmat. Ook uit onze eigen regio en de provincie Drenthe verwachten wij weer een grote deelname.

Rick Nieters Noordelijk kampioen judo

Rick Nieters uit Klazienaveen is noordelijk kampioen judo geworden in de klasse tot 81 kg. heren senioren. De 22 jarige judoka van Vos overtuigde iedereen dat hij op dit moment absoluut de sterkste judoka van het noorden is in deze klasse. De enige die Nieters het even moeilijk maakte was Bas Stegeman uit Groningen in de eerste wedstrijd. Zijn bekende grote vechtlust en technische vaardigheid leverden hem wel de winst op met een aantal scores. Tjalling van Veen uit Kollum had geen kans en werd met ippon verslagen.