Dammen

Boomstra op kop na vierde ronde NK dammen

EMMEN - Roel Boomstra uit Emmen trof vandaag een voortvarende Cor van Dusseldorp. Die nam op de 12e zet met een 2 om 2 naar 28 de aanval over. Het bedenken van een tegenplan was lastig. Van Dusseldorp probeerde ook de andere vleugel te controleren en bleef (afgaande op Boomstra?s lichaamstaal, die achteraf toegaf dat hij de partij niet volledig onder controle had) op winst hopen. Toen hij zag dat hij niet achter 24 mocht lopen, was het te laat. De reddende dam was niet reddend.
Reageer!

Nederlands kampioenschap Dammen van start

EMMEN - Wethouder Bouke Arends van Emmen had vrijdagmiddag de eer om de openingszet te doen van het Nederlands kampioenschap dammen dat van 9 tot 17 april in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen zal worden afgewerkt. Hij deet dat op het bord van Emmenaar Roel Boomstra tegen Martin Dolfing. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een remise. Dolfing gaf na afloop aan, opgelucht te zijn. Hij had toch wel met spanning tegen deze partij opgezien.
Reageer!

Nederlands Kampioenschap DaMMen in eMMen

EMMEN - Het Nederlands Kampioenschap Dammen wordt van 9 tot en met 17 april gehouden in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen. Tijdens dit toernooi strijden de beste twaalf dammers om het kampioenschap van Nederland. Bouke Arends, de nieuwe wethouder Sport van de gemeente Emmen opent het toernooi op 9 april om 12.00 uur met de eerste zet bij de partij van de plaatselijk favoriet Roel Boomstra en de Nederlands Kampioen van 2002 Martin Dolfing.
Reageer!

NK Dammen vindt plaats in Emmen

EMMEN - Het Algemeen NK Dammen wordt van 9 tot en met 17 april 2010 gehouden in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen. Tijdens dit toernooi strijden de beste twaalf dammers om het kampioenschap van Nederland. De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) neemt het grootste gedeelte van de organisatie voor haar rekening. De gemeente Emmen denkt mee en faciliteert het toernooi. De gemeente Emmen heeft de damsport hoog in het vaandel staan. Daar heeft de Emmense Roel Boomsma, die vorig jaar na Harm Wiersma en Ton Sijbrands de jongste debutant ooit was bij het Algemeen NK Dammen, nog eens een extra boost aan gegeven.
Reageer!

NK Dammen vindt plaats in Emmen

EMMEN - Het Algemeen NK Dammen wordt van 9 tot en met 17 april 2010 gehouden in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen. Tijdens dit toernooi strijden de beste twaalf dammers om het kampioenschap van Nederland. De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) neemt het grootste gedeelte van de organisatie voor haar rekening. De gemeente Emmen denkt mee en faciliteert het toernooi. Gezienes Evenhuis, Wethouder van Sport, is er bijzonder trots op dat de gemeente Emmen er wederom in geslaagd is een kwalitatief hoogwaardig sportevenement naar Emmen te halen. De gemeente Emmen heeft de damsport hoog in het vaandel staan.
Reageer!

Boomstra goed op weg tijdens EK Dammen

EMMEN - De eerste helft van het Europees jeugdkampioenschap dammen in Beilen hebben de Drentse deelnemers goed doorstaan. De stand van zaken, na de vijfde ronde dinsdagmorgen, is volgens Herm Jan Brascamp van damclub Hijken DTC, als volgt. "Roel Boomstra uit Emmen is favoriet in de categorie tot en met 16 jaar. Hij werd dit jaar (volgens verwachting) kampioen van Nederland bij de junioren en tweede bij het algemene Nederlandse kampioenschap. Zijn tegenstanders op het EK in Beilen treden hem geharnast tegemoet, met als resultaat drie remises in ronden 3, 4 en 5. Zijn laatste partij tegen de verrassend goed spelende Fransman Kevin Machtelinck eindigde in een remise. Boomstra en Machtelinck staan daarmee gedeeld derde op ??n puntje van de twee leiders.?
Reageer!

Roel Boomstra naar EK dammen in Beilen

EMMEN - Van 1 tot en met 7 augustus wordt het Europees kampioenschap dammen voor de jeugd gespeeld in de Drenthehal in Beilen. Er nemen 240 deelnemers deel uit 16 landen. E?n van de deelnemers is Roel Boomstra uit Emmen. Vorig jaar werd hij in Szczecin (Polen) Europees kampioen tot en met 16 jaar, hij verdedigt nu zijn titel in dezelfde categorie. Roel speelde dit jaar ook een opvallende rol in het Nederlands kampioenschap voor senioren. Tot de laatse ronde had hij kans op het kampioenschap. Hij werd uiteindelijk derde.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda