Schaatsen / Skeeleren / Skien/Shorttrack

Niet gewonnen, omdat ?we? niet wilden verliezen.

"We voelden ons te goed" Geen BAM schaatser, geen Renaultrijder op het hoogste treetje van het Nederlands Kampioenschap natuurijs, maar ?slechts? een tweede plaats voor een lid van de Groenoranje familie. Arjan Stroetinga eindigde op die tweede plaats achter rivaal Sjoerd Huisman. En dat doet pijn.
Reageer!

Schaatswedstrijden Hou Vol Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - De IJsvereniging Hou Vol in Barger Oosterveld hield woensdagmiddag haar onderlingen wedstrijd voor jeugdleden. Ruim 100 jeugdige schaatsliefhebbers bonden de strijd met elkaar aan en dat leverde de volgende winnaars op:
Reageer!

Westenesch durft confrontatie niet meer aan

NOORDBARGE - Noordbarge scheuvelt en heeft Westenesch traditioneel uitgenodigd. Westenesch heeft laten weten dat ze NIET op de uitnodiging in gaan. Ieder aanbod van de zijde van Noordbarge is pertinent afgewezen. Er is in Westenesch nog geen ijsbaan uitgezet op het Oranjekanaal, er is te weinig animo voor.
Reageer!

Carmel Schaatstoertocht

EMMEN - Het Carmelcollege Emmen maakt zijn naam als sportiefste school van Drenthe weer eens helemaal waar. Donderdag 08/01 houdt de school de Carmel Schaatstoertocht op de Rietplassen. De start is om 14.00 uur bij restaurant De Rietplas en vandaar kunnen de deelnemende leerlingen en personeelsleden kiezen tussen een rondje van ??n kilometer en een traject van zes kilometer.
Reageer!

Noordbarge en Westenesch gaan er weer voor

ZUIDBARGE - Volgens een oude traditie, nu het Oranjekanaal is bevroren, heeft Noordbarge de scheuvels en de uitnodigingsbrief hedenochtend gehangen aan de Boersienbrug over het Oranjekanaal op de grens van Noordbarge en Westenesch.
Reageer!

NK Schaatsen op natuurijs op de Oostervaartseplassen

ASSEN - Het BAM schaatsteam en Equipe Renault Eco2 zijn klaar voor het Nederlands Kampioenschap Natuurijs dat donderdag op de Oostvaardersplassen wordt verreden. Natuurlijk worden er woensdag nog wat puntjes op de i gezet, maar iedereen is fit en scherp. De trainers Jillert Anema en Ard Alderts hebben die voorbereiding kunnen doen op het NK zoals ze dat wilden en lieten daarvoor ook een aantal wedstrijdjes schieten. Er werd op het droge getraind, op het snelle ijs van Thialf, maar natuurlijk ook op natuurijs. De ervaren trainers van Groenoranje weten dat dit alles geen garantie is voor succes, maar wel een absolute voorwaarde om eventueel succes af te dwingen op het natuurparcours van de Oostvaardersplassen in de buurt van Lelystad. "
Reageer!

Schaatsmarathon leerlingen Hondsrug College op het Oranjekanaal

EMMEN ? Op het Oranjekanaal in Emmen gaan leerlingen en docenten van het Hondsrug College onderdagmiddag van start voor schaatsmarathon en toertocht. De start is om twee uur bij de voormalige melkfabriek in Noordbarge. De leerlingen krijgen een stempelkaart en kunnen zes of twaalf kilometer schaatsen. Bij de stempelposten Sluis 4 en ?t Haantje zijn er ?koek en zopies? met warme chocolademelk. Bij elke brug staan EHBO?ers klaar.
Reageer!

Bob de Vries handhaaft koppositie Essent Cup

ASSEN - Bob de Vries gaat na de tiende wedstrijd van de Essent Cup nog steeds stevig aan de leiding in de Essent Cup. In Assen deed de nummer twee van het klassement Cedric Michaud, er alles aan om de niet fitte de Vries op de knie?n te krijgen, maar de kwaliteiten van de veehouder uit Haule zijn te groot dat dit lukte.
Reageer!

NK op natuurijs mogelijk op Ermerstrand

Erm - Het Ermerstand is in beeld als locatie voor het nationaal kampioenschap op natuurijs. De sectie marathon van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) denkt aanstaande dinsdag of woensdag al het nationaal kampioenschap op natuurijs te kunnen uitschrijven.
Reageer!

Wie heeft er mooie ijspret foto's

EMMEN - Momenteel wordt er overal druk geschaatst. Voor enkelen is het misschien wel voor het eerst dat ze kunnen gaan schaatsen op natuurijs. Mail uw foto naar spbe@home.nl met enige informatie van wat er op de foto staat e waar die is gemomen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda