Judo

Multi Nations Judokampioenschappen

HASTINGS (ENG) - Op zaterdag 15 mei was het dan zover. In het plaatsje Hastings (Engeland) werden de Multi Nations (MN) van de IBF gehouden met deelnemers uit diverse landen. Judovereniging Uki-Waza had 10 deelnemers geselecteerd om aan de MN deel te nemen.

Vera Oosterhuis wint 1E BPO judotoernooi

KLAZIENAVEEN - Vera Oosterhuis had zaterdag een topdag tijdens het toernooi van Budo Promotie Overijsel. De judoka van Vos maakte voor deze keer een uitstapje naar de 57 kg. klasse en met veel succes. Alle wedstrijden werden met grote overmacht gewonnen. Denise Geerders en Wies Achtereekte uit Deventer werden beide met ippon verslagen. Manouk Stienstra van Kenshin kwam in een houdgreep,waaruit geen ontsnappen mogelijk was. Renate Koning uit Oude Pekela werd met uchi-mata ( heuptechniek) verslagen.

Rick Nieters Nederlands kampioen Judo

ENSCHEDE - Rick Nieters is in Enschede judokampioen van Nederland geworden bij de studenten. De Klazienavener, die vorige week nog de Friese Masters won is in uitstekende vorm. Dat liet hij dan ook zien tijdens deze NSK. De eerste partij tegen de Braziliaan Ulisses Nunes da Rocha, die uiteindelijk 3e is geworden, werd met ippon gewonnen. De tweede partij tegen Lourens de Groot werd eveneens met ippon gewonnen. Ook Wout Vringer werd in de halve finale met ippon verslagen. De finale tegen Niels Casteel leek een spannende strijd te worden. De judoka van Vos maakte er echter snel een eind aan door Casteel op zijn rug te werpen. De titel Nederlands Studenten Kampioen was binnen.

Judoka Rick Nieters Fries kampioen

STIENS - Rick Nieters is in Stiens winnaar geworden van de Friese Masters in de klasse tot 81 kg. De judoka uit Klazienaveen verkeert momenteel in uitstekende vorm. Dat liet hij dan ook duidelijk zien in Friesland. Dennis Puttkammer uit Den Haag, Lars van der Til uit Veendam en Martijn Oolman uit Deventer hadden geen verweer tegen de judoka van Vos. Robert van der Wal uit Friesland wist het Nieters nog lastig te maken en kwam zelfs op voorsprong. Met een prima uitgevoerde kombinatietechniek en daarmee ippon wist Nieters de halve finale te winnen. De finale werd met ippon in 15 seconden beslist.